Tuesday, July 21, 2020

Nokian itsenäiseen standalone 5G –ratkaisuun perustuva yksityinen langaton verkko vauhdittaa Sandvikin digitaalisaatiota kaivosteollisuudessa

    

Tiedote

 

Nokian itsenäiseen standalone 5G -ratkaisuun perustuva yksityinen langaton verkko vauhdittaa Sandvikin digitaalisaatiota kaivosteollisuudessa

  • Sandvik Mining and Rock Technology ottaa käyttöön Nokian standalone 5G -ratkaisun (5G SA) Tampereella sijaitsevassa testikaivoksessaan
     
  • Uuden sukupolven langaton verkko parantaa ääni- ja videoviestinnän sekä kaivostoiminnan automaatisoinnin edellytyksiä integroidun 4K-laatuisen videon myötä
     
  • Huippunopeiden yhteyksien avulla esitellään tulevaisuuden digitaalisia kaivostoimintoja

 

21.7.2020

 

Espoo, Suomi – Kaivos- ja urakointilaitteiden ja palveluiden tuottaja Sandvik Mining and Rock Technology ottaa käyttöön Nokian itsenäisen standalone 5G -ratkaisun (5G SA) Tampereella sijaitsevassa testikaivoksessaan edistämään yhteyksiä yksityisen verkon avulla.

 

Nokian Digital Automation Cloud (DAC) -alustan tarjoamaa itsenäistä standalone 5G -verkkoa käytetään viestinnän ja yhteyksien tehostamiseksi testikaivoksessa, jossa Sandvik Mining and Rock Technology testaa ja kehittää uusia teknologioita ja digitaalisia ratkaisuja kansainvälisille kaivoteollisuuden asiakkaille.

 

Verkon 5G-ominaisuuksia hyödynnetään kaivostoiminnan automatisointiin.Verkko tarjoaa nopeita, luotettavia ja turvallisia ääni- ja videoyhteyksiä kaivosympäristössä, jossa on erittäin haastavat olosuhteet käyttöönoton kannalta. Niiden ansiosta koneita voidaan ohjata etänä syvällä maan alla sijaitsevien tunneleiden ja maan pinnalla sijaitsevan operaatiokeskuksen välisten 4K-laatuisten videoyhteyksien avulla.

 

Patrick Murphy, Sandvik Mining & Rock Technologyn Rock Drills and Technologies -divisioonan johtaja, sanoi: "Nokian standalone 5G -ratkaisun avulla pystymme esittelemään täysin uuden valikoiman mullistavia tuotteita ja mahdollisuuksia täällä Tampereen testikaivoksellamme.

 

"Autamme asiakkaitamme digitalisoimaan kaivostoimintoja. Uusi 5G avaa monia mahdollisuuksia sekä robotiikan että etä- ja autonomisen ohjauksen alueilla, aina täydestä automaatiosta analyytikkaan ja parantuneeseen turvallisuuteen. Tämä on läpimurto kaivostoiminnan digitalisoimisessa."

 

Stephan Litjens, General Manager, Nokia Digital Automation, sanoi: "On kunnia työskennellä Sandvikin kaltaisen maailmanluokan yrityksen kanssa ja tarjota johtavia digitaalisen automaation ratkaisuja kaivosteollisuuden tarpeisiin. Huippunopea ja lyhytviiveinen itsenäinen 5G-ratkaisu sekä reunalaskenta luovat tähän edellytykset.

 

"Nopeasti ja vaivattomasti käyttöön otettavan Nokia DAC -alustamme avulla Sandvik voi sekä saavuttaa omat digitaalisen muutoksen tavoitteensa että viedä koko teollisuutta eteenpäin tarjotessaan lisäarvoa asiakkailleen kaivostoiminnassa ympäri maailmaa. "

 

Skaalautuva Nokia Digital Automation Cloud on teollisuuden vaatimukset täyttävä digitaalisen automaation palvelualusta, joka tarjoaa muun muassa luotettavan, turvallisen ja erittäin suorituskykyisen yksityisen langattoman verkon. Kompakti, käyttövalmis järjestelmä sisältää verkkolaitteiston sekä pilvipohjaisen valvontajärjestelmän. Nokian Digital Automation Cloud -alustan avulla käyttäjät voivat kerätä, prosessoida ja ylläpitää eri sovellusten tuottamaa tietoa.

 

Sandvik Mining and Rock Technology aloitti testikaivoksen rakentamisen ja toiminnan vuonna 1972. Testikaivos tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden testata, kehittää ja esitellä Sandvikin laitteita ja ratkaisuja todenmukaisessa kaivosympäristössä, useiden kilometrien pituisissa maanalaisissa tunneleissa, automaatiotestialueella ja useissa teknologialaboratorioissa. Testikaivoksessa järjestetään Sandvik tapahtumia, esitellään uusimpia digitaalisia ja teknologisia ratkaisuja asiakkaille ja muille sidosryhmille, tehdään laitteiden ja sovellusten testausta ja järjestetään koulutuksia.

 

Lisätietoja (englanniksi):

 

Sandvik Mining and Rock Technology

Sandvik-konserniin kuuluva Sandvik Mining and Rock Technology –liiketoiminta-alue on maailman johtava kaivos- ja urakointiteollisuuden louhinta- ja porauslaitteiden, porakaluston ja niihin liittyvien palveluiden tuottaja. Sovellusalueita ovat maanpäällinen ja –alainen poraus, mekaaninen kiven irrotus, murskaus ja seulonta, lastaus ja kuljetus, kalliorakentaminen, louhostoiminta sekä murskaus ja rikotus. Vuonna 2019 Sandvik Mining and Rock Technologyn palveluksessa oli noin 14 000 henkilöä ja sen liikevaihto oli 45 miljardia Ruotsin kruunua.

 

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Vain Nokia tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Innovaatioidemme ja palkitun Nokia Bell Labsin johdolla olemme 5G-verkkojen kehityksen ja käyttöönoton kärjessä.

 

Radioverkkojemme avulla viestintäpalveluja tarjoavat asiakkaamme palvelevat yli 6,4 miljardia liittymää, ja yritysasiakkaamme ovat ottaneet käyttöön yli 1 300 teollisuuden verkkoa ympäri maailmaa. Sitoutuen korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin muutamme ihmisten tavan elää, työskennellä ja viestiä. Seuraa meitä verkkosivuillamme www.nokia.com ja Twitterissä @nokia.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Puh. +358 (0) 10 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?