Thursday, November 15, 2018

Nokia allekirjoitti ensimmäisenä Suomessa YK:n suositukset liiketoiminnalle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi maailmanlaajuisesti

NOKIA    

Nokia allekirjoitti ensimmäisenä Suomessa YK:n suositukset liiketoiminnalle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi maailmanlaajuisesti

Lehdistötiedote

 

  • Nokia on ensimmäinen yritys Suomessa, joka allekirjoitti Yhdistyneiden kansakuntien suositukset liiketoiminnalle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien tukemiseksi maailmanlaajuisesti


16.11.2018

 

Espoo - Nokia allekirjoitti tänään ensimmäisenä suomalaisyrityksenä Yhdistyneiden kansakuntien suositukset liiketoiminnalle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien tukemiseksi maailmanlaajuisesti. Standardit määrittävät liiketoimintakehyksen, jossa ehkäistään sukupuoliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää.

Allekirjoittamalla YK:n suositukset, Nokia jatkaa pyrkimyksiään osallistavan työyhteisön rakentamiseksi, myönteisen sosiaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ja jokaisen yksilön yhtäläisen ja oikeudenmukaisen kohtelun kunnioittamiseksi lesbojen, homojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten henkilöiden ja liitännäisten yhteisöjen oikeudet mukaan lukien.

"Nokia painottaa voimakkaasti yhteenkuuluvuuden merkitystä ja haluaa varmistaa, että jokainen työntekijä tuntee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi. Kaikilla täytyy olla tasavertaiset mahdollisuudet rakentaa merkityksellistä uraa Nokialla", sanoo Anneli Karlstedt, yhteenkuuluvuudesta ja moninaisuudesta vastaava johtaja Nokialta. "Meillä on hyvin moninaisia asiakkaita ja kumppaneita. Näiden standardien allekirjoittaminen on myös heille osoitus siitä, että toisen kunnioittaminen ja suvaitsevuus ovat tärkeä osa yrityskulttuuriamme."

"Nokia antaa allekirjoituksellaan tukensa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien toteutumiselle, ja osoittaa sillä, että ihmisten tuominen yhteen on syvällä sen DNA:ssa." sanoo Fabrice Houdart, YK:n ihmisoikeusvirkailija ja yksi suositusten laatijoista.

Vuodesta 2017 lähtien yhteensä 204 yritystä on tähän mennessä allekirjoittanut YK:n standardit liiketoiminnalle. Lisää tietoa YK:n standardeista löytyy englanniksi täältä.

 

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

 

Kehitämme yhteiskuntaa hyödyttävää huipputeknologiaa sitoutuen korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin. Nokia luo mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille. https://www.nokia.com/

 


Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia 
Viestintä
Puh. +358 (0) 10 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

 

 





If you wish to unsubscribe please go to: http://www.nokia.com/en_int/news/releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?