Sunday, February 26, 2017

Nokia Mobile World Congressissa: etenee strategiassaan johtaa 5G:ssä, esineiden internetissä ja pilvipalveluissa, tarttunut mahdollisuuksiin uusilla, nopeasti kasvavilla markkinoilla #MWC17

NOKIA    

Nokia Mobile World Congressissa: etenee strategiassaan johtaa 5G:ssä, esineiden internetissä ja pilvipalveluissa, tarttunut mahdollisuuksiin uusilla, nopeasti kasvavilla markkinoilla #MWC17

26.2.2017

 

Barcelona, Espanja - Nokia kertoi tänään yhtiön uuden strategian toteuttamisen edenneen nopeasti, minkä myötä  yhtiö pystyy tarjoamaan viestintäpalvelujen tarjoajille toimialan johtavia innovaatioita verkon nopeudessa, ketteryydessä ja tehokkuudessa. Samalla Nokia on laajentanut jalansijaansa nopeasti kasvavilla alueilla kuten ohjelmistot, julkiset palvelut ja kuljetus.

 

Mobile World Congress -tapahtuman aattona Barcelonassa Nokia julkisti ratkaisuja 5G:n, esineiden internetin, ohjelmistojen ja pilvipalveluiden alueilla. Julkistukset ovat osoitus yhtiön laajasta sekä kilpailukykyisestä tuotevalikoimasta, joka vahvistui entisestään vuonna 2016 tehdyn Alcatel-Lucent-kaupan myötä.

 

"Nokia esittelee tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa entistä laajemman ja kokonaisvaltaisen tuotevalikoimansa sekä mullistavia innovaatioita", sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.

 

"Kaiken tämän perustana on strategiamme toteuttamiseen tiiviisti keskittynyt organisaatiomme. Strategiamme on olla johtava huipputehokkaiden verkkojen toimittaja viestintäpalveluiden tarjoajille, laajentaa myyntiämme uusille rinnakkaisille markkinoille, rakentaa vahva ja itsenäinen ohjelmistoliiketoiminta sekä luoda uutta liiketoimintaa ja lisensointimahdollisuuksia kuluttajaekosysteemissä", hän jatkoi.

 

"Lehdistö- ja analyytikkotilaisuudessamme Barcelonassa tänään julkistamamme tuotteet, kuten 5G FIRST, osoittavat Nokian innovaatiokyvyn erikoistuneiden tuotteiden tarjoamisessa. Tuotteiden, jotka yhdistävät miljoonien käyttäjien lisäksi miljardeja esineitä muodostaen 'maailmanlaajuisen hermoston', kuten Nokia sitä kutsuu", Suri jatkoi .

 

Tiennäyttäjä 5G:ssä ja esineiden internetissä

5G FIRST on toimialan ensimmäinen kaupallinen 5G-kokonaisratkaisu, ja se hyödyntää Nokian AirScale -verkkotukiasemaa. 5G FIRST auttaa asiakkaita valmistautumaan 5G-valmiisiin arkkitehtuureihin, jotka kattavat muun muassa runkoverkon, ohjelmisto-ohjatut verkot ja pilvipalvelut. Nokia ja Intel tekevät yhteistyötä ratkaisun kaupallisessa käyttöönotossa myöhemmin vuonna 2017 hyödyntäen Intel® 5G Modem -tuotetta. 5G FIRST lujittaa Nokian entisestään vahvaa asemaa viestintäpalvelujen tarjoajien keskuudessa ja auttaa heitä siirtymään käyttämään uusia sovelluksia, jotka hyötyvät 5G:n mukanaan tuomasta lyhyestä viiveestä ja suurista datanopeuksista.

 

Nokia julkisti äskettäin maailmanlaajuisen esineiden internetin grid-verkko WINGin, joka tarjoaa esineiden internetin vaatimat yhteydet kokonaispalveluna tukien eri teknologioita sekä vastaten asiakkaiden esineiden internetiä koskeviin erilaisiin tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin kuten ympäri maailman liikkuvat itseohjautuvat autot. Nokia on myös julkaissut uudenlaisen langattoman reitittimen tuodakseen sähköjakeluverkot esineiden internetin aikaan ja auttaakseen julkisten palveluiden alueen toimijoita luotettavasti ja turvallisesti yhdistämään sekä hallitsemaan kasvavaa kenttälaitteiden määrää, kun yhä enemmän älykkäitä sähköverkkoja otetaan käyttöön.

 

Nämä toimet osoittavat, miten Nokia laajentaa toimintaansa rinnakkaisille markkinoille kuten energia, kuljetus, yleinen turvallisuus ja suuret internettoimijat. Suri kertoi lisäksi tänään, että Nokia on valittu toimittamaan kriittinen viestintäverkko Portugalin suurimmalle rautatieverkostoyhtiölle Infraestruturas de Portugalille, ja että Nokia on valittu toimittamaan Xiaomille huippunopea kuituoptiikkaverkko. Tämän lisäksi Nokia, Qualcomm ja GE demoavat yksityistä teollisen esineiden internetin markkinalle tarkoitettua LTE-verkkoa.

 

Edistystä pilvipalveluissa, ohjelmistoissa ja lisensoinnissa

Nokia päivitti äskettäin Cloud Packet Core -ratkaisuaan, joka mahdollistaa kiinteiden ja langattomien teknologioiden yhteis- tai erilliskäytön erittäin nopeiden laajakaistayhteyksien ja esineiden internetin palveluiden varmistamiseksi palveluntarjoajille ja useille rinnakkaisille markkinoille, mukaan lukien yritysasiakkaat. Nokia on myös päivittänyt Intelligent Management Platform for All Connected Things -alustaansa (IMPACT) uusilla esineiden internetin ominaisuuksilla kuten videoanalytiikka.

 

Entistä ehompi tuotevalikoima korostaa Nokian edistymistä kolmannessa strategisessa avainalueessaan vahvan itsenäisen ohjelmistoliiketoiminnan rakentamisessa sekä yhtiön pääosin verkkotyypistä riippumattomien ohjelmistoratkaisujensa tuomisessa muidenkin kuin mobiiliverkkoasiakkaiden saataville. Näihin kuuluvat esimerkiksi kiinteän verkon asiakkaat, kaapeliasiakkaat ja uudet rinnakkaiset markkinat. Aiemmin tässä kuussa Nokia julkisti suunnitelmansa ostaa Comptel vahvistaakseen ohjelmistotuotevalikoimaansa ja go-to-market-valmiuksiaan.

 

Mobile World Congress -tapahtumassa Nokia esittelee äskettäin hankkimansa Deepfieldin analytiikkateknologiaa. Deepfieldin teknologian avulla Nokia pystyy laajentamaan entisestään ohjelmistotarjontaansa viestintäpalveluiden tarjoajille, kaapelioperaattoreille, pilvipalveluiden tarjoajille, suurille internettoimijoille ja teknologian suuryrityksille. Automaatiota hyödyntämällä Deepfieldin teknologia pystyy identifioimaan ja seuraamaan noin 30 000:ta suosittua pilvisovellusta ja -palvelua ja auttamaan verkkoja sopeutumaan nopeasti muutoksiin sovelluskysynnässä ja liikennevirroissa.

 

Nokian toimet uuden liiketoiminnan ja lisensointimahdollisuuksien luomiseksi kuluttajamarkkinoilla yhtiön uuden strategian neljännen osion mukaisesti, ovat myös johtamassa uusiin merkittäviin kehitysaskeliin. Puhelimia ja tabletteja Nokian tavaramerkillä yksinoikeudella valmistava HMD Global tulee tekemään julkistuksia myöhemmin tänään.

 

Nokia Mobile World Congress -tapahtumassa

Nokia julkaisee Mobile World Congress -tapahtumassa 22 tuotetta ja palvelua ja demoaa yli 60:ta tuotetta ja palvelua Nokia Experience Centerissä, joka sijaitsee hallissa 3, osasto 3A10. Esillä on useita 5G-demoja sekä lisäksi esimerkiksi kilpa-autoihin ja robotiikkaan liittyviä demoja. Nokia ja China Mobile, maailman suurin mobiilioperaattori liittymäasiakkaiden määrällä mitattuna, demoavat yhdessä etäterveydenhoidon palveluja sekä näyttävät miten 5G-tuotteet ja -palvelut voidaan integroida eri rinnakkaisille toimialoille.

 

Nokia jakaa tapahtumassa myös näkemyksensä useista tärkeistä aiheista. Toimitusjohtaja Suri puhuu muun muassa neljännen teollisen vallankumouksen tekemisestä mahdolliseksi, Nokian strategiajohtaja Kathrin Buvac puhuu siirtymisestä 4G:stä 5G:hen sekä Nokia Bell Labsin johtaja ja Nokian teknologiajohtaja Marcus Weldon keskustelee tulevaisuuden teknologioista, ja siitä miten 5G-aikakausi tulee muuttamaan monia asioita elämissämme. Tapahtumia, puheita ja julkistuksia voi seurata sosiaalisen median kautta Twitterissä @Nokia ja #MWC17.

 

Seuraa Nokiaa:

 

 

Nokia

Nokia on globaali johtaja verkottuneen maailman teknologioiden innovoinnissa. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

 

Luomme mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille sekä kehittämällä uudenlaisia virtuaalitodellisuuden ja digitaalisen terveyden sovelluksia. www.nokia.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Puh. 010 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com





If you wish to unsubscribe please go to: http://company.nokia.com/en/news/press-releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?