Tuesday, November 24, 2015

Nokian Säätiön vuotuinen tunnustuspalkinto radioteknologian edelläkävijä Matti Latva-aholle

NOKIA    

Nokian Säätiön vuotuinen tunnustuspalkinto radioteknologian edelläkävijä Matti Latva-aholle

Espoo - Nokian Säätiö myönsi vuosijuhlassaan vuoden 2015 tunnustuspalkinnon Oulun yliopiston professori Matti Latva-aholle hänen huomattavista saavutuksistaan radioteknologian alalla. Latva-ahon työllä on ollut merkittävä vaikutus radioteknologian alan kehitykseen ja langattomiin standardeihin. Hän on ollut johtavia toimijoita suomalaisessa radioteknologian tutkimuksessa ja kehitysyhteisössä. Latva-aho tunnetaan edelläkävijänä solukkojärjestelmien fyysisen ja radiolinkkikerrosten vaatimien teknologioiden kehittämisessä ja niiden soveltamisessa 3G- ja 4G-järjestelmiin sekä kehitteillä olevaan 5G-standardiin. Latva-aho toimii Oulun yliopiston tietoliikennetekniikan professorina ja radioliityntäteknologioihin keskittyvän tutkimusryhmän johtajana. Aiemmin Latva-aho on toiminut erilaisissa tutkijatehtävissä Oulun yliopistolla mm. langattoman tietoliikenteen alueella, kahteen otteeseen Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications (CWC) -tutkimusyksikön johtajana sekä Tietoliikennetekniikan osaston johtajana. 

"Nokian Säätiön hallitus päätti myöntää juhlavuoden Nokia Foundation Award -tunnustuspalkinnon professori Matti Latva-aholle siitä ansiokkaasta työstä, jota hän on tehnyt liikkuvan tietoliikenteen, erityisesti radioverkkoteknologioiden tutkimuksen ja opetuksen eteen. Nokian 150-vuotinen menestys on viimeisen 20 vuoden aikana keskeiseltä osin perustunut juuri tämän alueen huippuosaamiseen. Latva-aho oli luontevin valinta Nokian Säätiön ja näihin asioihin paneutuneiden yliopistojen 20-vuotisen yhteistyön virstanpylvääksi", sanoi Nokian Säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ali-Vehmas.

 

Nokian Säätiö juhlistaa 20-vuotista historiaansa vuonna 2015. Nokian Säätiön kunniamaininnan sai tänä vuonna tieto- ja viestintäteknologian uranuurtaja sekä Nokian Säätiön ensimmäinen ja myös pitkä-aikaisin puheenjohtaja Juhani Kuusi arvokkaasta työstään ja omistautumisestaan Nokian Säätiön toimintaan. Kuusi on myötävaikuttanut vahvasti siihen, että Nokian Säätiö on vakiinnuttanut asemansa huomattavana innovatiivisena toimijana alallaan.

 

Nokian Säätiö on 20-vuotisen taipaleensa aikana jakanut yhteensä yli 1 500 apurahaa. Vuonna 2015 Nokian Säätiö jakaa apurahoja yhteensä noin 500 000 euroa.

 

Nokian Säätiö

Säätiön tarkoituksena on tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Säätiö myöntää avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja näiden alueiden tutkimiseen. Nokia Säätiö perustettiin Nokia Oyj:n aloitteesta ja se merkittiin Suomen säätiörekisteriin vuonna 1995. Nokia Säätiö ei ole osa Nokia

Oyj:ä. www.nokiafoundation.com


Nokia
Nokia keskittyy teknologian inhimillisiin mahdollisuuksiin ja auttaa menestymään maailmassa, jossa ihmisten lisäksi esineet ja laitteet ovat yhteydessä toisiinsa verkon välityksellä. Kolme liiketoimintaamme ovat kaikki omien alojensa johtavia toimijoita: verkkoinfrastruktuurin ohjelmistoja ja palveluita tarjoava Nokia Networks, kartta- ja sijaintipalveluihin keskittyvä HERE sekä teknologiakehitykseen ja lisensointiin keskittyvä Nokia Technologies. www.nokia.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. +358 (0) 10 448 4900
Sähköposti:
press.services@nokia.com

 





If you wish to unsubscribe please go to: http://company.nokia.com/en/news/press-releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?