Thursday, July 13, 2023

Sisäpiiritieto: Nokia alentaa vuoden 2023 liikevaihdon ennustetta ja tarkentaa näkymiään liikevoittomarginaalin osalta

    

Nokia Oyj

Sisäpiiritieto

14.7.2023 klo 8.30


 

Sisäpiiritieto: Nokia alentaa vuoden 2023 liikevaihdon ennustetta ja tarkentaa näkymiään liikevoittomarginaalin osalta

  • Nokia alentaa näkymiään liikevaihdon osalta 23,224,6 miljardiin euroon 24,626,2 miljardista eurosta.
  • Nokia kaventaa ohjeistettua vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin vaihteluväliä 11,513 %:iin. Aikaisempi arvio oli 11,514 %.
  • Nokia julkaisee alustavia lukuja vuoden 2023 toiselta neljännekseltä: liikevaihto oli noin 5,7 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali noin 11 %.

Espoo Nokia on päivittänyt tänään vuoden 2023 taloudellisia näkymiään. Nokia laskee näkymiään koko vuoden liikevaihdon osalta 23,224,6 miljardiin euroon (aikaisempi arvio oli 24,626,2 miljardia euroa). Lisäksi Nokia kaventaa ohjeistettua vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin vaihteluväliä 11,513 %:iin (aikaisempi arvio oli 11,514 %). Nämä muutokset liittyvät Nokian Verkkoinfrastruktuuri- ja Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmiin.

Aikaisempaa heikompi arvio toisen vuosipuoliskon kysynnästä johtuu niin makrotaloudellisesta toimintaympäristöstä kuin siitä, että asiakkaamme alentavat omien varastojensa tasoa. Korkea inflaatio ja nousevat korot vaikuttavat yhä enemmän asiakkaiden ostosuunnitelmiin ja osa asiakasprojekteista on siirtymässä vuodelle 2024, erityisesti Pohjois-Amerikassa. Lisäksi asiakkaiden varastotasot ovat normalisoitumassa kahden viime vuoden aikaisten tuotantoketjuhaasteiden hellitettyä.

 

Päivitetyt näkymät vuodelle 2023

 

Päivitetty

Aikaisempi (julkaistu Q1-tuloksen yhteydessä)

Liikevaihto1

23,2–24,6 miljardia euroa
(kasvu välillä -4 % ja +2 % ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta)

24,626,2 miljardia euroa
(28%:n kasvu ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta)

Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti

11,5–13 %

11,514 %

Vapaa kassavirta suhteutettuna vertailukelpoiseen liikevoittoon

20–50 %

20–50 %

1 Olettaen, että 30.6.2023 vaihtosuhde 1 EUR = 1,09 USD pysyy ennallaan loppuvuoden 2023 ja perustuen vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon toteutuneisiin vaihtosuhteisiin (päivitetty aikaisemmasta 31.3.2023 vaihtosuhteesta 1 EUR = 1,09).

 

Alustavien tietojen mukaan Nokian liikevaihto vuoden 2023 toisella neljänneksellä olisi noin 5,7 miljardia euroa pysyen edellisvuoden tasolla ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta. Vertailukelpoinen liikevoittomarginaali olisi noin 11 %. Toisen neljänneksen liikevoittoon vaikutti myönteisesti Teknologia-liiketoimintaryhmän aiemmilta kausilta takautuvasti kirjattu noin 80 miljoonan euron liikevaihto.

Nokia on ylläpitänyt kannattavuuttaan hallinnoimalla kulujaan proaktiivisesti koko konsernin tasolla. Yhtiö jatkaa tarvittavia toimenpiteitä tämän epävarman ajanjakson aikana varmistaakseen, että se etenee suunnitellusti kohti pitkän aikavälin tavoitteitaan kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 14 %:n vertailukelpoinen liikevoittomarginaali.

Nokia julkaisee vuoden 2023 toisen neljänneksen tuloksensa ja tammi-kesäkuun puolivuosikatsauksensa torstaina 20.7.2023.

Nokia järjestää 20.7.2023 klo 11.30 sijoittajapuhelun, jossa kerrotaan toisen neljänneksen tuloksesta sekä liiketoimintanäkymistä.

 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

 

B2B-teknologia- ja innovaatiojohtajana olemme tulevaisuuden aistivien, ajattelevien ja älykkäiden verkkoratkaisujen edelläkävijä. Johtoasemamme pohjautuu osaamiseemme matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

 

Palveluntarjoajat, yritykset ja muut kumppanimme ympäri maailmaa luottavat Nokian verkkojen suorituskykyyn, vastuullisuuteen ja turvallisuusstandardeihin. Työskentelemme yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittääksemme tulevaisuuden digitaalisia palveluita ja sovelluksia.

 

Lisätietoja:

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 10 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

Kaisa Antikainen, viestintäpäällikkö

 

Nokia

Sijoittajasuhteet

Puh. +358 40 803 4080

Sähköposti: investor.relations@nokia.com


Tulevaisuutta
koskevat lausumat

Tietyt tässä esitetyt lausumat, jotka eivät koske jo toteutuneita seikkoja, ovat tulevaisuutta koskevia lausumia. Nämä tulevaisuutta koskevat lausumat heijastavat Nokian tämänhetkisiä odotuksia ja näkemyksiä tulevaisuuden kehityksestä. Näitä ovat esimerkiksi: A) odotukset, suunnitelmat, hyödyt tai näkymät, jotka liittyvät strategioihimme, tuotejulkistuksiin, kasvun hallintaan, vastuullisuus- ja muihin ESG-tavoitteisiin, liiketoimintamme operatiivisiin tunnuslukuihin sekä päätöksiin markkina-alueilta vetäytymiseksi; B) odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät liiketoimintojemme tulevaan tulokseen (mukaan lukien mahdollisten maailmanlaajuisten pandemioiden ja yleisen makrotaloustilanteen vaikutukset, vaikutusten ajankohta ja kesto liiketoimintaamme, toimitusketjuumme ja asiakkaidemme liiketoimintaan) ja tuleviin osinkoihin ja muuhun voitonjakoon; C) odotukset ja tavoitteet, jotka koskevat taloudellista kehitystä ja liiketoiminnan tulosta, mukaan lukien markkinaosuus, hinnat, liikevaihto, tuotot, katteet, kassavirta, saamisten ajoittuminen, liiketoiminnan kulut, varaukset, arvon alentumiset, verot, valuuttakurssit, suojaukset, investointivarat, inflaatio, tuotekustannusten alentuminen, kilpailukyky, tulojen syntyminen tietyllä alueella sekä lisenssitulot ja -maksut; D) toimeenpanokyky, odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät muutoksiin organisaatiorakenteessa tai toimintamallissa; E) oikeudenkäyntien/uusimisneuvotteluiden vaikutus liikevaihtoon ja F) lausumat, jotka sisältävät tai joita edeltävät "jatkua", "uskoa", "sitoutua", "arvioida", "odottaa", "tavoitella", "vaikuttaa", "aikoa" tai muut vastaavat ilmaisut. Näihin tulevaisuutta koskeviin lausumiin liittyy lukuisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, joista monet ovat meidän vaikutusvaltamme ulkopuolella, ja jotka voivat johtaa siihen, että varsinaiset tuloksemme eroavat merkittävästi näistä lausumista. Tällaiset lausumat perustuvat johdon parhaaseen arvioon ja käsitykseen niiden tietojen valossa, jotka sillä on tällä hetkellä saatavilla. Tulevaisuutta koskevat lausumamme ovat vain ennusteita, jotka perustuvat tämänhetkisiin odotuksiimme ja näkemyksiimme tulevaisuuden tapahtumista ja kehityksestä ja niihin liittyy erilaisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, joita on vaikea ennustaa, koska ne liittyvät tulevaisuuden tapahtumiin ja ovat riippuvaisia olosuhteista tulevaisuudessa. Tekijät, mukaan lukien riskit ja epävarmuudet, jotka voisivat aiheuttaa näitä eroavaisuuksia, sisältävät ne riskit ja epävarmuudet, joista on kerrottu 2.3.2023 julkaistun vuoden 2022 20-F-vuosikertomuksen Operating and financial review and prospects-Risk factors -kohdassa.

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?