Wednesday, May 3, 2023

Nokia suunnittelee jatkavansa muutosprosessiaan Suomessa

    

Tiedote

Nokia suunnittelee jatkavansa muutosprosessiaan Suomessa

 

3.5.2023

Espoo – Nokia suunnittelee jatkavansa toimenpiteitä kulurakenteen uudistamiseksi ja toimintojen uudelleenjärjestelemiseksi Suomessa osana vuonna 2021 julkistettua ohjelmaa.

 

Nokia on tänään kutsunut henkilöstön edustajat Suomessa muutosneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan korkeintaan 208 työpaikan vähennykseen. Päätökset mahdollisista henkilöstövaikutuksista tehdään, kun neuvottelut on saatu päätökseen. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, mutta muun muassa järjestelmäpiirien (SoC) tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät ole muutosneuvotteluiden piirissä.

 

"Olemme saaneet liiketoimintamme perustan kuntoon ja siirtyneet päivitetyn strategiamme kiihdytysvaiheeseen. Olemme kuitenkin alkaneet nähdä joitakin merkkejä siitä, että yleinen taloudellinen toimintaympäristö vaikuttaa asiakkaidemme ostokäyttäytymiseen. Meidän tulee reagoida tähän muutokseen osana jo vuonna 2021 aloittamaamme ohjelmaa. Tavoitteenamme on kestävän ja kannattavan kasvun varmistaminen pitkällä aikavälillä. Nämä päätökset eivät ole koskaan helppoja ja pyrimme parhaamme mukaan tukemaan henkilöstöämme tässä tilanteessa", sanoi Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

 

Nokia julkisti maaliskuussa 2021 kulurakenteensa uudistamiseksi ohjelman, jonka ennakoitiin johtavan maailmanlaajuisesti 80 000–85 000 työntekijän organisaatioon aiemman noin 90 000 sijaan tarkkojen lukujen riippuessa markkinoiden kehityksestä. Konsernitasolla Nokia odottaa maailmanlaajuisen ohjelman alentavan kulurakennetta noin 600 miljoonalla eurolla vuoden 2023 loppuun mennessä. Nokia on ilmoittanut, että se pyrkii käyttämään kustannussäästöjä vastaavan määrän lisäinvestointeihin tutkimus- ja kehitystoimintaan, tarvittavan osaamisen varmistamiseen sekä palkkainflaatiosta aiheutuviin kuluihin. Ohjelman täytäntöönpano on edennyt vuodesta 2021 lähtien, mutta viime vuosien hyvän markkinatilanteen johdosta tähänastiset vähennystarpeet ovat olleet ennakoituja pienempiä.

 

Nokia työllistää Suomessa noin 7 000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Nokia on palkannut Suomessa vuosina 2021–2022 noin 1200 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.


Nokia jatkaa yleisen markkinatilanteen seuraamista ja arvioi mahdollisia jatkotoimenpiteitä tarpeen mukaan.

 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

 

B2B-teknologia- ja innovaatiojohtajana olemme tulevaisuuden aistivien, ajattelevien ja älykkäiden verkkoratkaisujen edelläkävijä. Johtoasemamme pohjautuu osaamiseemme matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

 

Palveluntarjoajat, yritykset ja muut kumppanimme ympäri maailmaa luottavat Nokian verkkojen suorituskykyyn, vastuullisuuteen ja turvallisuusstandardeihin. Työskentelemme yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittääksemme tulevaisuuden digitaalisia palveluita ja sovelluksia.

 

Lisätietoja medialle

Nokia

Viestintä

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

Sosiaalinen media

LinkedIn Twitter Instagram Facebook YouTube

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?