Wednesday, February 15, 2023

Nokia rakentaa Oulun älykampukselle uuden sukupolven energiakeskuksen – hankkeelle 12 miljoonan euron tuki

    

Tiedote

 

Nokia rakentaa Oulun älykampukselle uuden sukupolven energiakeskuksen – hankkeelle 12 miljoonan euron tuki

15.2.2023

 

Espoo – Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Nokialle 12 miljoonan euron RRF-energiainvestointituen Nokian uuden Oulun älykampuksen energiakeskuksen rakentamiseen. Innovatiivinen energiakeskus palvelee Nokian toimitilojen sähkön-, lämmön- ja kylmäntuotantotarpeita. Ratkaisu tukee Nokian tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä sekä oman toiminnan että arvoketjun osalta.

 

Nokia rakennuttaa Oulun Linnanmaalle uuden älykampuksen, joka kattaa tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Vuoden 2025 aikana valmistuvan kampuksen yhteyteen suunnitellaan uraauurtavaa energiakeskusta, joka koostuu muun muassa lämpöpumppulaitoksesta, sähkövarastosta, aurinkovoimalasta, kaksisuuntaisesta sähköautojen latauksesta, vetypolttokennosta, kylmäakkuvarastona toimivasta sprinklerialtaasta ja uudesta sähköasemasta. Investoinnin arvo on noin 65 miljoonaa euroa. Energiakeskuksen on määrä valmistua vuoden 2025 alkupuolella ja neuvottelut yhteistyökumppaneiden kanssa rakentamisen aloittamiseksi ovat parhaillaan käynnissä.


Tommi Uitto, Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja sanoi:
"Meille Nokiassa kestävä kehitys on kiinteä osa kaikkea liiketoimintaamme. Oulun uusi älykampus on tästä yksi hieno osoitus ja uusissa toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia ja kestävän kehityksen periaatteet. Kampuksen yhteyteen rakennettavalla innovatiivisella energiakeskuksella on tärkeä rooli puhtaan energian ratkaisujen varmistamisessa niin sähkön-, lämmön- kuin kylmäntuotannon osalta."

 

Lämpöpumppulaitoksen on tarkoitus tuottaa kampuksen toimitiloille niiden tarvitsema jäähdytys ja hyötykäyttää koko kampuksen alueelta saatava hukkaläm. Talteen otettavan hukkalämmön määrän arvioidaan olevan vuositasolla noin 73 000 MWh. Hankkeeseen kuuluu uudenlainen monienergiaoptimoitu järjestelmä, jonka tavoitteena on kaiken hukkaenergian hyödyntäminen ja energiavirtojen laaja kokonaisoptimointi.

 

Nokian uusi luonnonmateriaaleja hyödyntävä älykampus luo kokonaisuudessaan entistä kattavammat mahdollisuudet tutkimukseen, kehitystyöhön ja tuotteiden valmistukseen. Toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työtavat. Hankkeen rakennuttaa Nokia, rakentaja on YIT ja pääarkkitehti Arkkitehtitoimisto ALA. Hankkeen rahoituksesta vastaa LCN Capital Partners.

 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

 

Olemme luotettava kumppani kriittisissä verkoissa ja sitoutuneet jatkuvaan innovaatioon sekä teknologiajohtajuuteen matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

 

Sitoutumalla korkeisiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja turvallisuusstandardeihin olemme mukana rakentamassa tuottavampaa, vastuullisempaa ja monimuotoisempaa maailmaa.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?