Friday, November 18, 2022

Nokian Oulun uuden kampuksen peruskivi muurattiin – rakennustyöt käynnistyneet ajallaan

    

Nokian Oulun uuden kampuksen peruskivi muurattiin – rakennustyöt käynnistyneet ajallaan

 

18.11.2022

 

Espoo – Nokian uuden kampuksen rakentaminen Oulun Linnanmaalla on käynnistynyt suunnitellusti ja kampuksen peruskivi muurattiin juhlallisessa tilaisuudessa perjantaina 18.11.2022. Uudet toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja ja niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana. Nokian tontin pinta-ala Linnanmaan-Ritaharjun alueella on noin 91 000 neliömetriä ja toimitilojen pinta-ala noin 55 000 neliömetriä.

Nokia työllistää Suomessa noin 6 900 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Nokia on palkannut Suomeen vuodesta 2018 lähtien noin 2300 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.

 

"Oulun Home of Radio -kampus on meille maailmanlaajuisesti merkittävä yksikkö ja kampuksen rakennustöiden aloitus on tärkeä virstanpylväs. Meillä on Oulussa huippuluokan radio- ja järjestelmäpiiriosaamista, johon olemme investoineet viime vuosina vahvasti uusien rekrytointien kautta. Uusi älykampus luo erinomaiset puitteet rakentaa tulevaisuuden kasvua ja kehitystä Suomeen ja Ouluun", sanoi Tommi Uitto, Nokian matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja.

Peruskiven muuraustilaisuudessa kuultiin useita puheenvuoroja. Nokian hallituksen puheenjohtaja Sari Baldaufin ja Tommi Uiton lisäksi tilaisuudessa puhuivat elinkeinoministeri Mika Lintilä, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sekä YIT:n Toimitilat-segmentistä vastaava johtaja Tom Ekman.

"Nokian uusi kampus on merkittävä investointi, joka vahvistaa koko alueen elinvoimaa. Erityisesti tällaisina aikoina jokainen uusi investointi on tärkeä ja arvokas viesti siitä, että Suomeen kannattaa investoida ja rakentaa", sanoi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

 

Nokian uusi luonnonmateriaaleja hyödyntävä älykampus luo entistä kattavammat mahdollisuudet tutkimukseen, kehitystyön ja tuotteiden valmistukseen. Toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työtavat. Hankkeen rakennuttaa Nokia, rakentaja on YIT ja pääarkkitehti Arkkitehtitoimisto ALA. Hankkeen rahoituksesta vastaa LCN Capital Partners.

 

Peruskiven muurauksen yhteydessä julkistettiin uudet tulevaisuuden älykampuksen havainnekuvat. Kampus koostuu kahdesta osasta, jossa toimisto-osaan kuuluu kahdeksan kerrosta muuntojoustavaa tilaa uuden ajan toimistotyöhön. Teollisuusosan keskiössä on muuntojoustava halli, jonka halkaisee lasikattoinen sisäkatu. Kokonaisuuden sydän on teollisuus- ja toimisto-osien väliin jäävä ravintolasali.

 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

 

Olemme luotettava kumppani kriittisissä verkoissa ja sitoutuneet jatkuvaan innovaatioon sekä teknologiajohtajuuteen matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

 

Sitoutumalla korkeisiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja turvallisuusstandardeihin olemme mukana rakentamassa tuottavampaa, vastuullisempaa ja monimuotoisempaa maailmaa.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

 

 

Liitteet


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?