Tuesday, June 21, 2022

Nokia lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 1,1 miljoonaa euroa

    

  

Nokia lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 1,1 miljoonaa euroa

  • Nokian 1,1 miljoonan euron lahjoituksen suomalaisen teknologiaosaamisen ja -tutkimuksen kehittämiseen saavat Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto ja Helsingin yliopisto.
  • Nokia tekee lahjoituksen osana valtion rahoittamaa vastinrahakampanjaa, jossa valtio myöntää yliopistoille vastinrahaa suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan.

22.6.2022

 

Espoo – Nokia lahjoittaa neljälle suomalaiselle yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa suomalaisen teknologiaosaamisen ja -tutkimuksen kehittämiseen. Lahjoituksen saavat Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Oulun ja Tampereen yliopistot. Nokia tekee lahjoituksen osana Suomen valtion rahoittamaa vastinrahakampanjaa, jossa valtio myöntää yliopistoille vastinrahaa suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Lahjoituksen saavat yliopistot edistävät Nokian liiketoiminnan kannalta keskeisiä tutkimusaloja, joista esimerkkeinä 5G- ja 6G- tutkimus, reunalaskenta, tekoäly, koneoppiminen sekä kvanttiteknologiat. Nokia tekee Suomessa ja globaalisti kattavaa yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa tutkimuksesta nousevin innovaatioiden ja teknologiakehityksen vauhdittamiseksi.

Tommi Uitto, Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja sanoi: "Nokian yli 157 vuoden historia Suomessa pohjautuu innovaatioon, uudistumiskykyyn sekä pitkäjänteiseen tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Vain investoimalla tutkimukseen ja osaajien koulutukseen pysymme mukana kilpailussa teknologiainnovaatioiden kärkimaana. Haluamme tällä lahjoituksella korostaa suomalaisen tutkimuksen ja koulutuksen merkitystä ja varmistaa, että Suomesta löytyy maailmanluokan innovointia ja osaamista myös tulevaisuudessa."

Nokia työllistää Suomessa noin 6 500 henkilöä. Vuoden 2022 toukokuun loppuun mennessä Nokia on palkannut Suomen toimipisteisiinsä jo yli 260 uutta osaajaa. Kokonaisuudessaan Nokia on palkannut Suomessa vuosien 2018–2022 aikana noin 2 000 uutta työntekijää, joista suuri osa työskentelee korkeaa osaamista vaativissa tutkimus- ja kehitystehtävissä. Tämän lisäksi Nokia tarjoaa Suomessa vuosittain harjoittelupaikan noin 500:lle opiskelijalle tai vastavalmistuneelle.

 

Nokia


Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

Olemme luotettava kumppani kriittisissä verkoissa ja sitoutuneet jatkuvaan innovaatioon sekä teknologiajohtajuuteen matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

Sitoutumalla korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja turvallisuusstandardeihin olemme mukana rakentamassa tuottavampaa, vastuullisempaa ja monimuotoisempaa maailmaa.

 

Lisätiedot:

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 10 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

 


 

 


 

 

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?