Friday, February 11, 2022

Nokia käynnistää omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman ensimmäisen vaiheen

    

Nokia Oyj

Pörssitiedote

11.2.2022 klo 16.00

 

Nokia käynnistää omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman ensimmäisen vaiheen

 

Espoo 3.2.2022 julkistetun tiedon mukaisesti Nokia Oyj:n ("Nokia" tai "Yhtiö") hallitus on tänään päättänyt Nokian omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman ensimmäisen vaiheen käynnistämisestä.

 

Takaisinosto-ohjelman ensimmäisen vaiheen keskeinen sisältö:

  • Nokian osakkeiden hankintaan käytettävä kokonaissumma on enintään 300 miljoonaa euroa.
  • Takaisinostot alkavat aikaisintaan 14.2.2022 ja päättyvät viimeistään 22.12.2022.
  • Takaisinostojen tarkoituksena on optimoida Nokian pääomarakennetta alentamalla omaa pääomaa. Takaisinostetut osakkeet mitätöidään tämän mukaisesti. Takaisinostoihin käytetään yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoa ja takaisinostot vähentävät yhtiön vapaata omaa pääomaa.
  • Takaisinostot toteutetaan Nokian yhtiökokouksen 8.4.2021 hallitukselle antaman valtuutuksen mukaisesti. Nokian osakkeita voidaan ostaa enintään 275 000 000 kappaletta, mikä vastaa noin viittä prosenttia kaikista Nokian osakkeista.
  • Osakkeet hankitaan julkisessa kaupankäynnissä Nasdaq Helsingin säännellyllä markkinapaikalla sekä tietyissä monenkeskisissä kaupankäyntijärjestelmissä. Omia osakkeita ei hankita Yhdysvalloissa. Nokia on nimittänyt ulkopuolisen välittäjän osakkeiden takaisinosto-ohjelman ensimmäisen vaiheen järjestäjäksi. Järjestäjä tekee kaupankäyntipäätökset itsenäisesti Nokiasta riippumatta. Takaisinostot toteutetaan ns. turvasatamamenettelyllä EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen (EU N:o 596/2014) 5 artiklan mukaisesti.
  • Osakkeesta maksettava hinta määräytyy sen hankintahetkellä kullakin markkinapaikalla vallitsevan hintatason mukaisesti, noudattaen turvasatamamenettelyn mukaisia hinta- ja volyymirajoja. 

Nokia voi lopettaa takaisinosto-ohjelman ennen sen suunniteltua loppumisajankohtaa. Nokia julkaisee tällöin asiasta pörssitiedotteen.

 

NOKIA OYJ

Hallitus

 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

 

Olemme luotettava kumppani kriittisissä verkoissa ja sitoutuneet jatkuvaan innovaatioon sekä teknologiajohtajuuteen matkapuhelin-, kiinteissä ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

 

Sitoutumalla korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja turvallisuusstandardeihin olemme mukana rakentamassa tuottavampaa, vastuullisempaa ja monimuotoisempaa maailmaa.

 

Lisätietoja:

 

Nokia

Sijoittajasuhteet

Puh. +358 40 803 4080

Sähköposti: investor.relations@nokia.com

David Mulholland, sijoittajasuhdejohtaja

 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?