Thursday, November 28, 2019

Nokia Säätiön vuoden 2019 tunnustuspalkinto Elements of AI -verkkokurssille

 

Lehdistötiedote

 

Nokia Säätiön vuoden 2019 tunnustuspalkinto Elements of AI -verkkokurssille

  • Palkinnon saajat, Hanna Hagström ja Teemu Roos, olivat merkittävässä roolissa Elements of AI -verkkokurssin kehittämisessä, jonka tavoitteena on opettaa tekoälyn perusteita suurelle yleisölle
  • Nokia Säätiö edistää ja tukee suomalaista tieteen kehittämistä ja opetustoimintaa tieto- ja teletekniikan sekä niihin liittyvillä tieteenaloilla

 

29.11.2019

 

Espoo, Suomi – Nokia Säätiö on myöntänyt vuoden 2019 tunnustuspalkinnon ilmaiselle tekoälyn perusteisiin keskittyvälle Elements of AI -verkkokurssille. Palkinnon saavat Hanna Hagström, teköälyliiketoiminnan johtaja Reaktorilla, ja Teemu Roos, teköälykoulutuksen johtaja Suomen tekoälykeskuksessa (Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI) ja Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori. Säätiö antaa tunnustuksen erinomaisesta työstä, jonka Hagström ja Roos ovat tehneet tekoälykurssin luomiseksi. Kurssi on opettanut tekoälyn perusteita yli 220 000 ihmiselle 110 maassa.

 

Jokavuotinen Nokia Säätiön palkinnonjakotilaisuus pidettiin 28.11.2019 Helsingissä, ja se juhlisti tunnustuksen saajia sekä Helsingin yliopiston ja Reaktorin kehittämän verkkokurssin menestystä. Kurssi on esimerkki parhaiden käytäntöjen hyödyntämisestä yliopistojen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä tieteellisen kehityksen ja koulutuksen edistämiseksi.

 

"Tekoäly on jo nyt osa jokapäiväistä elämäämme, ja tulevaisuudessa sen merkitys vain kasvaa niin yksilöiden kuin eri alojenkin kannalta. Siksi on tärkeää, että jokaiselle annetaan mahdollisuus ymmärtää, mitä tekoäly todella on ja kuinka sitä voidaan käyttää. Näin varmistamme, että yhä useampi pääsee vaikuttamaan yhteiseen tulevaisuuteemme", Hagström sanoi.

 

"Kurssin osallistujilla on erilaiset taustat; yli 40 prosenttia opiskelijoista on naisia, 25 prosenttia opiskelijoista on yli 40-vuotiaita ja he puhuvat eri kieliä. Kurssi on tällä hetkellä suoritettavissa englanniksi, suomeksi, ruotsiksi ja viroksi, ja se on herättänyt kiinnostusta Euroopassa ja muualla maailmassa. Kehitämme myös jatkokurssia opiskelijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan", Roos sanoi.

 

"Voidaksemme luoda tekoälyyn perustuvia uusia innovaatioita, on tärkeää, että eri taustoista tulevat ihmiset oppivat tekoälyn perusteet ja uusia tapoja soveltaa sitä käytännössä. Elements of AI -kurssi on yksi maailman johtavista avoimista verkkokursseista. Se antaa opiskelijoille mahdollisuuden saada opintopisteitä ja suurelle yleisölle mahdollisuuden lisätä osaamistaan. Johtamalla verkkokurssin kehitystä ja toimintaa Hagström ja Roos ovat luoneet kansainvälisesti kilpailukykyisen oppimisympäristön Suomeen", sanoi Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ali-Vehmas.

 

Nokia Säätiö on jakanut yli 1700 apurahaa 24-vuotisen olemassaolonsa aikana. Vuonna 2019 Nokia Säätiö jakaa apurahoina ja tunnustuspalkintoina yhteensä yli 300 000 euroa.

 

Nokia Säätiö

Nokia Säätiön tarkoituksena on tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Säätiö myöntää avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja näiden alueiden tutkimiseen. Nokia Säätiö on itsenäinen, voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin Nokia Oyj:n aloitteesta ja merkittiin Suomen säätiörekisteriin vuonna 1995. www.nokiafoundation.com

 

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää.

 

Maailmankuulun Nokia Bell Labsin ja muiden tutkimusyksiköidemme työn ansiosta johdamme siirtymää kohti nopeampia ja turvallisempia 5G-verkkoja, joilla on käänteentekevä vaikutus ihmisten elämään sekä yhteiskuntaamme. Nokia sitoutuu korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja luo laadukasta teknologiaa, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. www.nokia.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh: +358 10 448 4900
S-posti: 
press.services@nokia.com

 

Liitteet

If you wish to unsubscribe please go to:  https://www.nokia.com/unsubscribe-press-releases/.

 

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?