Thursday, May 4, 2017

Nokia etenee muutosohjelmassaan Suomessa pitkän aikavälin kilpailukykynsä takaamiseksi

NOKIA    

Nokia etenee muutosohjelmassaan Suomessa pitkän aikavälin kilpailukykynsä takaamiseksi

Lehdistötiedote

4.5.2017

 

Espoo - Nokia julkisti Alcatel-Lucent-kaupan toteuttamisen jälkeen huhtikuussa 2016 maailmanlaajuisen synergia- ja muutosohjelman, jonka arvioidaan kestävän vuoden 2018 loppuun saakka. Nokia ilmoitti vuoden 2016 toisen neljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä tavoittelevansa 1,2 miljardin euron vuotuisten kokonaiskustannussäästöjen saavuttamista vuoden 2018 aikana muutosohjelmaansa liittyen.

 

Nokia julkisti tänään jatkavansa Suomen toimintoja koskevia uudelleenjärjestelyjä osana maailmanlaajuista synergia- ja muutosohjelmaansa. Tämän johdosta Nokia on tänään kutsunut henkilöstönsä edustajat Suomessa 11.5.2017 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, jotka voivat johtaa arviolta 200 työpaikan vähennykseen. Suunnitelmat koskevat pääosaa Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmistä ja tukitoiminnoista, ja ne kohdistuvat yhtiön kaikkiin toimipaikkoihin Suomessa. Suunnitelluista vähennyksistä 75 %:n arvioidaan kohdistuvan Espooseen ja loput jakautuvat lähes tasan Ouluun ja Tampereelle. Oulun tehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin. Suurimman osan suunnitelluista vähennyksistä arvioidaan toteutuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.

 

"Huolimatta liiketoimintamme lupaavasta kehityksestä vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä, Nokia toimii haastavalla, kilpaillulla ja dynaamisella verkkoinfrastruktuurimarkkinalla, joka supistui jyrkästi vuonna 2016, ja jonka olemme arvioineet yhä supistuvan vuonna 2017, vaikkakin hitaammin. Toteutamme strategiaamme määrätietoisesti ja menestyksekkäästi ja olemme saaneet Alcatel-Lucent-integraatiomme päätökseen onnistuneesti, mikä on antanut meille syvällisemmän käsityksen yhtiöiden yhdistymisen aikaansaamista synergioista. Menestyäksemme tässä markkinaympäristössä meidän on kuitenkin jatkettava kustannusrakenteemme keventämistä sekä tehokkuutemme lisäämistä. Muutosohjelmamme on maailmanlaajuinen, joten suunnitellut toimenpiteet koskettavat myös Suomea. Pyrimme samalla varmistamaan vankan pohjan tulevaisuuden kasvulle jatkamalla investointeja strategiamme kannalta keskeisiin alueisiin kuten 5G, esineiden internet ja itsenäisen ohjelmistoliiketoiminnan rakentaminen", sanoi Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

 

"Nokian juuret ovat Suomessa, kuten myös pääkonttorimme sekä kolme tärkeää tutkimus- ja kehityskeskustamme, ja panostamme Suomeen jatkossakin. Suunnitellut toimenpiteet ovat vaikeita, mutta välttämättömiä kilpailukykymme säilyttämiseksi sekä teknologia- ja innovaatiojohtajuutemme varmistamiseksi myös tulevaisuudessa. Olemme viime vuosina tukeneet vahvasti vähennysten kohteena olevia työntekijöitämme erittäin hyviä tuloksia saavuttaneen Bridge-ohjelmamme kautta, ja olemme vankasti sitoutuneita jatkamaan tätä käytäntöä tälläkin kertaa. Pyrimme toteuttamaan suunnitellut muutokset vastuullisesti ja avoimesti", Uitto jatkoi.

 

Osana neuvotteluja Nokia aikookin ehdottaa uutta Bridge-tukiohjelmaa, joka vastaisi viime vuosina henkilöstövähennysten yhteydessä onnistuneesti käytettyä ohjelmaa. Tukiohjelmaan sisältyisi useita eri tukitoimia, joiden tarkoituksena olisi auttaa jokaista suunniteltujen vähennysten kohteena olevaa henkilöä heidän tarpeidensa mukaisesti esimerkiksi uuden työn löytämisessä Nokian sisältä tai yhtiön ulkopuolelta, uudenlaisten taitojen oppimisessa sekä uusien mahdollisuuksien löytämisessä esimerkiksi yrittäjyyden parissa. Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 100 työntekijää.

 

Synergia- ja muutosohjelma etenee myös muissa maissa. Aikataulut sekä toimenpiteet vaihtelevat maakohtaisesti, vallitsevien lakien ja käytäntöjen mukaisesti.

 

Nokia
Luomme teknologiaa, joka yhdistää koko maailman. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

 

Luomme mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille sekä kehittämällä uudenlaisia virtuaalitodellisuuden ja digitaalisen terveyden sovelluksia. www.nokia.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Puh. 010 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

 

 





If you wish to unsubscribe please go to: http://www.nokia.com/en_int/news/releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?