Wednesday, October 26, 2016

Nokia ilmoittaa muutoksesta johtokuntansa kokoonpanossa

NOKIA    

Published: 07:02 CEST 27-10-2016 /GlobeNewswire /Source: NOKIA / : NOKIA /ISIN: FI0009000681

Nokia ilmoittaa muutoksesta johtokuntansa kokoonpanossa

Nokia Oyj
Pörssitiedote
27.10.2016 klo 08.02

Nokia ilmoittaa muutoksesta johtokuntansa kokoonpanossa

Nokia julkisti tänään, että Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila eroaa yhtiön palveluksesta siirtyäkseen ABB:n palvelukseen Sveitsiin yhtiön talous- ja rahoitusjohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi. Ihamuotila jatkaa nykyisessä tehtävässään Nokian talous- ja rahoitusjohtajana ja johtokunnan jäsenenä 31.12.2016 saakka. Sen jälkeen hän toimii yhtiön neuvonantajana 28.2.2017 asti.

Kristian Pullola, joka on tällä hetkellä Nokian talousjohtaja, on nimitetty yhtiön talous- ja rahoitusjohtajaksi ja johtokunnan jäseneksi 1.1.2017 alkaen.

Muutoksen seurauksena Nokian johtokuntaan kuuluvat 1.1.2017 alkaen seuraavat henkilöt: Rajeev Suri, Kristian Pullola, Samih Elhage, Federico Guillén, Basil Alwan, Bhaskar Gorti, Hans-Jürgen Bill, Kathrin Buvac, Ashish Chowdhary, Barry French, Marc Rouanne ja Maria Varsellona.

"Timo on auttanut tekemään Nokiasta vahvemman ja paremman yhtiön ja arvostan häntä suuresti", sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. "Hän oli keskeisessä roolissa muun muassa kun ostimme Siemensin osuuden Nokia Siemens Networksista, kun myimme Nokian Devices & Services -liiketoiminnan Microsoftille, kun myimme kartta- ja sijaintipalveluja tarjonneen HERE-liiketoimintamme, ja kun hiljattain hankimme Alcatel-Lucentin. Hänellä on myös ollut merkittävä rooli Nokian viime vuosien vahvan tuloksen taustalla. Jäämme kaipaamaan Timoa, mutta ottaen huomioon, että hän palasi Nokian palvelukseen vuonna 1999 ja on toiminut talous- ja rahoitusjohtajan tehtävässä seitsemän vuoden ajan, ymmärrän ja tuen hänen ratkaisuaan siirtyä tässä vaiheessa uraansa uusiin haasteisiin."

Suri jatkoi lisäämällä: "Olen iloinen, että voimme nimittää Kristian Pullolan Timon seuraajaksi 1.1.2017 alkaen. Kristianin panostus osana Nokia-yhteisöä on ollut huomattava siitä lähtien, kun hän tuli yhtiön palvelukseen vuonna 1999. Hänellä on asiantuntemusta Nokian taloushallinnon ja rahoituksen kaikilta osa-alueilta, vahvaa osaamista liiketoimintamme avainalueilla kuten patenttilisensoinnissa, ja hän on ollut tiiviisti mukana Nokian uudistumisen keskeisissä vaiheissa. Kristianin näytöt ja hänen vuosien läheinen yhteistyönsä Timon kanssa saavat minut vakuuttuneeksi siitä, että hänen siirtymisensä uuteen tehtäväänsä tulee olemaan sujuva ja tehokas. Olemme erittäin innoissamme siitä, että Kristian liittyy Nokian johtokuntaan Timon seuraajana".

Timo Ihamuotila sanoi: "Nokia on ollut tärkeä osa elämääni. Yli 15 vuoden jälkeen yhtiön palveluksessa minun on kuitenkin aika tarttua uusiin haasteisiin uudessa yhtiössä uudella toimialalla. Olen tyytyväinen nähdessäni erinomaisen ja pitkäaikaisen kollegani ottavan tehtävän vastaan, ja lähden yhtiöstä tietäen, että se on hyvissä asemissa tulevaisuutta ajatellen, keskittynyt oikeisiin asioihin, ja sillä on vahva toimeenpanokyky sekä mahtava henkilöstö. Nokialla tulee aina olemaan paikka sydämessäni ja toivon sen työntekijöille kaikkea hyvää tulevina vuosina."

Kristian Pullola sanoi: "Minulle on kunnia tulla valituksi Nokian uudeksi talous- ja rahoitusjohtajaksi. Odotan innolla työskentelyä Rajeevin ja muun Nokia-tiimin kanssa luodaksemme osakkeenomistajille arvoa tulevina vuosina".

 

Nokia
Nokia on globaali johtaja teknologioissa, jotka yhdistävät ihmisiä ja esineitä. Näiden teknologioiden merkitys elämässämme kasvaa, kun maailma ympärillämme verkottuu. Nokia Bell Labsin ja Nokia Technologiesin innovointikyvyn avulla Nokia on eturintamassa kehittämässä ja lisensoimassa teknologioita verkottuneen maailman tarpeisiin.

Nokia toimittaa huippuluokan ohjelmistoja, laitteita ja palveluita kaikenlaisiin verkkoihin. Tämän myötä Nokia on avainasemassa tukemassa viestintäpalvelujen tarjoajia, viranomaisia ja suuryrityksiä mahdollisuuksien hyödyntämisessä 5G-teknologian, pilvipalveluiden sekä esineiden internetin alueilla. www.nokia.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Nokia
Viestintä
Puh. 010 448 4900
Sähköposti:
press.services@nokia.com

 





If you wish to unsubscribe please go to: http://company.nokia.com/en/news/press-releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?