Wednesday, May 18, 2016

Nokia allekirjoitti strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa

NOKIA    

Published: 11:05 CEST 18-05-2016 /GlobeNewswire /Source: NOKIA / : NOKIA /ISIN: FI0009000681

Nokia allekirjoitti strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa

Nokia Oyj
Pörssitiedote
18.5.2016 klo 12.05

 

Nokia allekirjoitti strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa

 

Nokia on julkistanut suunnitelman, jonka myötä Nokian tavaramerkki palaa maailmanlaajuisille matkapuhelin- ja tablettimarkkinoille. Strategisessa tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksessa Nokia Technologies myöntää äskettäin perustetulle suomalaiselle HMD global Oy:lle (HMD) maailmanlaajuisen1 yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi. Sopimuksen perusteella Nokia Technologies saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että essentiaalipatentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja tableteista.

 

HMD on perustettu toimimaan itsenäisenä yhtiönä, joka keskittyy tarjoamaan laajan valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja peruspuhelimia, älypuhelimia ja tabletteja. HMD julkisti tänään, että täydentääkseen Nokian tavaramerkin käyttöön liittyviä oikeuksiaan, se on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. Kyseinen Microsoft-transaktio arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Näiden sopimusten myötä HMD olisi ainoa lisenssinsaaja kaikille Nokian tavaramerkillä maailmanlaajuisesti myytäville matkapuhelimille ja tableteille. HMD aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

 

Nokian tavaramerkillä varustetut peruspuhelimet ovat edelleen suosituimpien puhelimien joukossa useilla markkinoilla maailmassa. HMD jatkaa näiden puhelinten markkinointia osana integroitua tuotetarjontaansa, johon tulee kuulumaan myös uusia älypuhelimia ja tabletteja. HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustalle, ja se yhdistää yhden maailman ikonisimmista matkapuhelintavaramerkeistä maailman johtavaan käyttöjärjestelmään ja sovelluskehitysyhteisöön.

 

Kuten FIH Mobile Limited (FIH) julkisti tänään, se tulee hankkimaan loput Microsoftin peruspuhelinliiketoiminnasta mukaan lukien laitteiden valmistus, myynti ja jakelu. FIH on Hon Hai Precision Industriesin (Foxconn Technology Group) tytäryhtiö. HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen tukeakseen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Tämän sopimuksen mukaan HMD:llä on täysi toiminnallinen määräysvalta Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta. HMD saisi myös yksinoikeuden merkittävään kansainväliseen myynti- ja jakelukanavaan, jonka FIH tulee hankkimaan Microsoftilta. HMD saa lisäksi hyödyntää FIH:n johtavaa matkapuhelinten valmistus- ja toimitusvalmiutta, teknistä osaamista sekä kasvavaa valikoimaa patentoituja mobiiliteknologioita ja komponentteja.

 

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä asettaa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle ja yhtiön suorituskyvyn mittaamiselle varmistaakseen Nokian tavaramerkillä myytävien tuotteiden vastaavan kuluttajien Nokian laitteille asettamia odotuksia kuten korkea laatu ja muotoilu sekä kuluttajalähtöiset innovaatiot.

 

HMD:tä tulisi Microsoft-transaktion toteuduttua johtamaan CEO Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa, ja joka on tällä hetkellä head of Microsoft's Mobile Devices business for Greater Asia, Middle East and Africa sekä head of Microsoft's global Feature Phones business. President, HMD olisi Microsoft-transaktion toteuduttua Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Senior Vice President for Europe Sales and Marketing at Microsoft Mobile. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä.

 

Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus: "Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen. Sen sijaan, että Nokia palaisi itse matkapuhelinten valmistukseen HMD aikoo valmistaa matkapuhelimia ja tabletteja, jotka hyödyntävät ja kasvattavat Nokian tavaramerkin arvoa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Työskentelemällä HMD:n ja FIH:n kanssa voimme olla mukana yhdellä maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkamarkkinoista ja samalla toteuttaa lisensointimalliamme."

 

HMD:n nimitetty CEO Arto Nummela: "Keskitymme luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja, joiden tiedämme vastaavan kuluttajien tarpeisiin. Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen sekä laajaan kokemukseemme myynnin ja markkinoinnin saralla. Teemme töitä huippuluokkaisten yhteistyökumppanien kanssa valmistuksessa ja jakelussa toimittaaksemme kuluttajille nopeasti sitä, mitä he haluavat."

 

FIH:n Chairman Vincent Tong: "Odotamme innolla läheistä ja pitkäaikaista yhteistyötä HMD globalin ja Nokian kanssa. Olemme vaikuttuneita HMD:n johtoryhmän kokemuksesta ja kyvykkyydestä ja olemme sitoutuneita tukemaan heitä valmistuksen, teknologian ja jakeluketjun alueilla sekä tarttumaan yhdessä markkinoiden tuleviin mahdollisuuksiin."

 

1Pois lukien Japani

 

Nokia Technologies
Nokia Technologies (TECH) on Nokian teknologiakehitykseen ja lisensointiin keskittyvä liiketoimintayksikkö. TECH perustettiin vuonna 2014 keskittymään patenttilisensointiin sekä teknologian tutkimukseen ja kehitykseen, sillä näissä TECHillä on alan parhaat valmiudet. Keskittymällä digitaaliseen terveyteen, digitaaliseen mediaan sekä brändin ja patenttien lisensointiin TECH laajentaa jatkuvasti muuttuvan teknologian inhimillisiä mahdollisuuksia. Nokia Technologies julkisti vuonna 2015 maailman ensimmäisen virtuaalitodellisuuskamera OZOn, joka on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön.

 

Nokia

Nokia on globaali johtaja teknologioissa, joiden avulla sekä ihmiset että esineet ovat yhteydessä toisiinsa. Nämä teknologiat ovat yhä merkityksellisempiä verkottuneessa elämässämme, ja Bell Labsin ja Nokia Technologiesin innovointikyky tuo Nokian eturintamaan niiden kehittämisessä ja lisensoinnissa.

 

Nokia toimittaa kaikkiin verkkoihin huippuluokan ohjelmistoja, laitteita ja palveluita, joiden avulla se on avainasemassa tukemassa viestintäpalvelujen tarjoajia, viranomaisia ja suuryrityksiä 5G-tekniikan, pilvipalveluiden sekä esineiden internetin lupaustensa lunastamisessa. www.nokia.com

 

HMD global

HMD on uusi yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä Yhtiö on myös rekisteröity Suomeen. HMD on perustettu valmistamaan Nokian tavaramerkillä myytäviä mobiililaitteita. HMD:n vastuuhenkilöihin kuuluu joukko toimialallaan kokeneita johtajia. Näihin kuuluu aiemmin myös Nokian palveluksessa ollut CEO Arto Nummela, joka on tällä hetkellä head of Microsoft's Mobile Devices business for Greater Asia, Middle East and Africa sekä head of Microsoft's global Feature Phones business. HMD:n president on Florian Seiche, joka on tällä hetkellä senior vice president for Europe Sales and Marketing at Microsoft Mobile, ja joka on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä. www.hmdglobal.com

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Nokia

Viestintä

Puh. +358 (0) 10 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

Brunswick (Nokia Technologiesin neuvonantaja)

Puh. +44 (0) 207 404 5959 (Lontoo)

Puh. +1 (415) 671 7676 (San Francisco)

Puh. +86 (10) 5960 8600 (Peking)

 

Lisätietoa sijoittajille:

Nokia
Sijoittajasuhteet
Puh. +358 4080 3 4080
Sähköposti:
investor.relations@nokia.com


RISKIT JA TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUMAT
Nokiaan ja sen liiketoimintoihin liittyy erilaisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, ja tietyt tässä esitetyt lausumat, jotka eivät koske jo toteutuneita seikkoja, ovat tulevaisuutta koskevia lausumia. Näitä ovat esimerkiksi: A) odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät strategioihimme ja kasvun hallintaan; B) odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät liiketoimintojemme tulevaan tulokseen; C) odotukset markkinoiden kehittymisestä, yleisestä taloudellisesta tilanteesta ja rakenteellisista muutoksista; D) odotukset ja tavoitteet, jotka koskevat tuloskehitystämme, tulostamme, liiketoiminnan kuluja, veroja, kustannussäästöjä ja kilpailukykyä sekä liiketoiminnan tulosta, mukaan lukien tavoitellut synergiat ja tavoitteet, jotka koskevat markkinaosuuksia, hintoja, liikevaihtoa ja katteita; E) tuotteidemme ja palveluidemme toimitusten ajoitus mukaan lukien yhteistyö- ja kumppanuusjärjestelyiden yhteydessä Nokian tuotemerkillä varustettujen tuotteiden arvioidut toimitukset; F) oletukset ja tavoitteet, jotka koskevat yhteistyö- ja kumppanuusjärjestelyitä sekä odotettu asiakaskuntamme; G) oletukset, jotka koskevat uudelleenjärjestelyitä, investointeja, yritysjärjestelyistä saatavien tuottojen käyttöä, yrityskauppoja ja divestointeja, ja kykymme saavuttaa uudelleenjärjestelyjen, investointien, divestointien ja yrityskauppojen yhteydessä asetetut taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet; ja H) lausumat, jotka sisältävät tai joita edeltävät "uskoa", "odottaa", "ennakoida", "ennustaa", "näkee", "tavoitella", "arvioida", "on tarkoitettu", "tähdätä", "suunnitella", "aikoa", "keskittyä", "jatkaa", "arviomme mukaan", "pitäisi", "tulee" tai muut vastaavat ilmaisut. Tällaiset lausumat perustuvat johdon parhaaseen arvioon ja käsitykseen niiden tietojen valossa, jotka sillä on kyseisellä hetkellä ollut saatavilla. Koska tällaisiin lausumiin sisältyy riskejä ja epävarmuuksia, todelliset tulokset voivat poiketa olennaisesti niistä tuloksista, joita tällä hetkellä odotamme. Riskejä, epävarmuustekijöitä ja muita tekijöitä, jotka saattavat aiheuttaa tällaisia poikkeamia, voivat olla esimerkiksi: 1) kykymme toteuttaa strategiamme, ylläpitää tai parantaa operatiivista ja taloudellista tulostamme tai tunnistaa oikein tai tavoitella menestyksekkäästi liiketoiminta- tai kasvumahdollisuuksia; 2) riippuvuutemme yleisestä taloustilanteesta, markkinaolosuhteista ja muusta kehityksestä maissa, joissa toimimme; 3) riippuvuutemme toimialojemme kehityksestä, mukaan lukien televiestintä; 4) altistumisemme lainsäädäntöön liittyvälle, poliittiselle tai muulle kehitykselle eri maissa tai alueilla, myös kehittyvillä markkinoilla, sekä muun muassa verotukseen ja valuuttakontrolliin liittyville riskeille; 5) kykymme kilpailla ja panostaa tehokkaasti ja kannattavasti uusiin kilpailukykyisiin ja korkealaatuisiin tuotteisiin, palveluihin, uudistuksiin ja teknologioihin sekä tuoda ne markkinoille oikea-aikaisesti; 6) riippuvuutemme rajallisesta asiakasmäärästä ja laajoista monivuotisista sopimuksista; 7) Nokia Technologiesin kyky säilyttää patenttilisensointiin ja immateriaalioikeuksiin perustuvat tulonlähteensä ja luoda uusia tulonlähteitä erityisesti älypuhelinmarkkinoilla; 8) riippuvuutemme immateriaalioikeuksilla suojatuista teknologioista, mukaan lukien itse kehittämämme ja meille lisensoidut teknologiat, sekä immateriaalioikeuksiin liittyvien oikeudellisten vaatimusten, lisensointikustannusten ja käyttörajoitusten riskit; 9) altistumisemme suoralle ja epäsuoralle sääntelylle ja talous- tai kauppapolitiikalle sekä hallinnossamme, sisäisessä valvonnassamme ja säädösten noudattamisen varmistamisessa käyttämiemme prosessien luotettavuus oikeudellisten seuraamusten estämisessä; 10) tukeutumisemme kolmansien osapuolten ratkaisuihin tietojen tallennuksessa sekä tuotteiden ja palvelujen jakelussa, mikä altistaa meidät tietoturva-, sääntely- ja kyberturvallisuusriskeille; 11) Nokia Technologiesin kyky tuottaa liikevaihtoa ja voittoa lisensoimalla Nokia-brändiä sekä kehittämällä ja myymällä tuotteita ja palveluita, sekä muut liiketoiminta-aloitteet, jotka eivät välttämättä toteudu suunnitelmien mukaisesti; 12) kykymme sitouttaa, kannustaa, kehittää ja rekrytoida osaavia työntekijöitä; 13) kykymme hallita valmistus-, palvelutuotanto-, toimitus-, logistiikka- ja toimitusketjuprosessejamme sekä maantieteellisesti keskittyneisiin tuotantolaitoksiimme liittyvät riskit; 14) valuuttakurssien vaihtelu;15) tietoteknisten järjestelmien tehottomuus, tietoturvaloukkaukset,

toimintahäiriöt tai -katkokset; 16) kykymme saavuttaa suunnitelluista yritysjärjestelyistä odotetut hyödyt tai toteuttaa ne onnistuneesti sekä niihin liittyvät odottamattomat vastuut; 17) kumppaneidemme epäonnistuminen toiminnassaan tai kyvyttömyys solmia yhteistyösopimuksia kolmansien osapuolten kanssa; ja 18) kykymme hallita ja parantaa taloudellista ja toiminnallista suoritus- ja kilpailukykyämme sekä saavuttaa kustannussäästöjä ja synergiaetuja Alcatel Lucentin hankinnan jälkeen, sekä ne riskitekijät, jotka mainitaan Nokian 1.4.2016 jättämässä Yhdysvaltojen arvopaperisäännösten mukaisessa asiakirjassa (Form 20-F) sivuilla 69-87 otsikon "Operating and Financial Review and Prospects-Risk Factors" alla. Muut tuntemattomat tai odottamattomat tekijät tai vääriksi osoittautuvat oletukset voivat aiheuttaa todellisten tulosten olennaisen poikkeamisen tulevaisuutta koskevissa lausumissa esitetyistä odotuksista. Nokia ei sitoudu julkisesti päivittämään tai muuttamaan tulevaisuutta koskevia lausumia uuden tiedon, tulevaisuuden tapahtumien tai muun syyn johdosta, paitsi siltä osin kuin sillä on siihen lainmukainen velvollisuus.





If you wish to unsubscribe please go to: http://company.nokia.com/en/news/press-releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?