Thursday, July 16, 2015

Nokia ja Suomen lasten ja nuorten säätiö yhteistyöhön tavoitteenaan palauttaa nuorten usko tulevaisuuteen

NOKIA    

Nokia ja Suomen lasten ja nuorten säätiö yhteistyöhön tavoitteenaan palauttaa nuorten usko tulevaisuuteen

16 heinäkuuta, 2015


Espoo, Suomi - Nokia ja Suomen lasten ja nuorten säätiö yhdistävät voimansa palauttaakseen nuorten uskon tulevaisuuteen. Hanke on jatkoa osapuolten pitkäaikaiselle yhteistyölle nuorten hyväksi ja pyrkii tuomaan apua nuorten ongelmiin sekä tukea arjen haasteisiin. DREAMS-ohjelmalla pyritään tavoittamaan kymmeniä tuhansia 13-16-vuotiaita koululaisia ja kannustamaan heitä tekemään töitä unelmiensa eteen. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutettava hanke jatkuu aina kouluvuoden 2017-2018 loppuun asti.


"Tutkimukset osoittavat, että suomalaisten nuorten luottamus niin omaan kuin maamme tulevaisuuteen on vähenemässä. Liian usein nuoret nähdään kielteisessä valossa, menetettynä sukupolvena. Tämä ei ole kannustavaa, ja tarvitsemmekin uutta myönteistä ajattelua. Meidän on arvioitava uudelleen sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta, koska resurssit, kyky ja tahto unelmoida ovat elintärkeitä asioita nuorelle mielelle", sanoo Leena Suurpää, Suomen Nuorisotutkimusverkosto tutkimusjohtaja.


Suomalaisten nuorten koulumenestys on edelleen hyvällä tasolla, mutta tilastojen mukaan kouluviihtyvyys on Suomessa alle eurooppalaisen keskiarvon. Yhä useampi suomalainen nuori on myös vaarassa syrjäytyä. Kouluyhteisöt tarvitsevat apua nuorten osallistamisessa ja positiivisen ilmapiirin luomisessa.


Hankkeeseen osallistuvat tunnetut suomalaiset, Dreamsterit, ovat tärkeässä roolissa projektissa. "DREAMS-ohjelman avulla haluamme vahvistaa nuorten elämäntaitoja ja parantaa heidän itsetuntoaan. Autamme nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan ja ajattelemaan positiivisesti mahdollisuuksistaan elämässä", kertoo Jani Toivola, näyttelijä ja kansanedustaja, jolla on kokemusta sadoista kouluvierailuista ja keskusteluista oppilaiden sekä opettajien kanssa. Hän on yksi kouluvierailuja tekevistä Dreamstereistä.


Nokia on erinomainen esimerkki uudistumisen voimasta. Vuosien saatossa yhtiö on kerta toisensa jälkeen onnistunut uudistamaan itsensä ja vastaamaan haasteisiin. "Nokia on aina uskaltanut unelmoida, ja sen viestin haluamme iskostaa myös nuoriin", sanoo Nokian yhteiskuntavastuujohtaja Sakari Kotola. "Arvostamme juuriamme ja tiedostamme vastuumme suomalaisena yrityksenä. DREAMS-ohjelma on yksi esimerkki hankkeista, joilla haluamme osoittaa vahvaa ja jatkuvaa sitoutumistamme Suomeen", hän jatkaa. Nokia ja Suomen lasten ja nuorten säätiö ovat myös aiemmin tehneet yhteistyötä nuorten hyväksi - sekä Suomessa että myös kehittyvissä maissa.


DREAMS-hanke
DREAMS-ohjelman puitteissa pyritään tavoittamaan kymmeniä tuhansia 13-16-vuotiaita koululaisia eri puolilta Suomea. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutettava hanke jatkuu aina kouluvuoden 2017-2018 loppuun asti. Koululaisten lisäksi ohjelma kohdistetaan myös koulujen henkilökuntaan ja oppilaiden vanhempiin, jotka haastetaan mukaan tukemaan nuoria sekä myös tavoittelemaan omia unelmiaan.


Nokia
Nokia sijoittaa teknologioihin, jotka mahdollistavat maailman, jossa miljardit laitteet ovat yhteydessä toisiinsa verkon välityksellä. Nokialla on kolme liiketoimintaa: verkkoinfrastruktuurin ohjelmistoihin, laitteisiin ja palveluihin keskittyvä Nokia Networks, sijaintitietoon keskittyvä HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittyvä Nokia Technologies. Kaikki Nokian liiketoiminnat ovat omien toimialueidensa johtavia toimijoita. www.nokia.com


Suomen lasten ja nuorten säätiö
Suomen lasten ja nuorten säätiö vahvistaa nuorten elämäntaitoja ja globaalia ymmärrystä Suomessa ja kehittyvissä maissa. Toiminnan lähtökohtana ovat nuoret ja heidän tarpeensa elämän vaikeissa tilanteissa. Kehitämme, tuemme ja toteutamme tehokasta ja vaikuttavaa luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin perustuvaa toimintaa.
www.nuori.fi


Lisätietoja tiedotusvälineille
Nokia
Jaakko Koskinen
Viestintäpäällikkö
Puh.
 +358 50 321 8287
Sähköposti:
 jaakko.koskinen@nokia.com


Suomen lasten ja nuorten säätiö
Riikka Åstrand
Kotimaan toiminnan päällikkö
Puh. +358 50 539 4555
Sähköposti: riikka.astrand@nuori.fi





If you wish to unsubscribe please go to: http://company.nokia.com/en/news/press-releases/subscribe


No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?