Wednesday, January 29, 2025

Hallituksen ehdotukset Nokia Oyj:n vuoden 2025 varsinaiselle yhtiökokoukselle

    

Nokia Oyj

Pörssitiedote

30.1.2025 klo 8.10

Hallituksen ehdotukset Nokia Oyj:n vuoden 2025 varsinaiselle yhtiökokoukselle


 

Nokia Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään tiistaina huhtikuun 29. päivänä 2025 klo 13.00 Finlandia-talossa Helsingissä. Hallitus tekee seuraavat ehdotukset yhtiökokoukselle. Ehdotukset ovat kokonaisuudessaan saatavilla tänään osoitteessa www.nokia.com/yhtiokokous2025. Varsinaisen yhtiökokouksen kutsu, joka sisältää yksityiskohtaisempia ohjeita kokoukseen osallistumisesta ja äänestämisestä, julkistetaan viikolla 7, 2025 yhtiön internetsivuilla ja pörssitiedotteena.


 

Hallituksen valtuuttaminen päättämään osingonjaosta ja varojen jakamisesta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että se valtuutettaisiin päättämään harkintansa mukaan yhteensä enintään 0,14 euron jakamisesta osakkeelta osinkona kertyneistä voittovaroista ja/tai varoina sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta.

Valtuutusta käytettäisiin osingon ja/tai sijoitetun vapaan oman pääoman rahaston varojen jakamiseen neljässä erässä valtuutuksen voimassaoloaikana, ellei hallitus perustellusta syystä päätä toisin. Ehdotettu varojenjakovaltuutuksen kokonaismäärä on linjassa yhtiön osinkopolitiikan kanssa. Valtuutus olisi voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen alkuun saakka.

Hallitus tekisi erilliset päätökset kunkin osingonmaksun ja/tai sijoitetun vapaan oman pääoman rahaston varojen jakamisen määrästä ja ajoituksesta siten, että alustavat täsmäytys- ja maksupäivät ovat alla mainitut. Yhtiö julkistaa erikseen kunkin tällaisen hallituksen päätöksen.


 

Alustavat täsmäytyspäivät

Alustavat maksupäivät

5.5.2025

12.5.2025

29.7.2025

7.8.2025

28.10.2025

6.11.2025

3.2.2026

12.2.2026


 

Hallituksen päätöksen perusteella jaettava osinko ja/tai varojenjako sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta maksetaan osakkeenomistajalle, joka kunkin maksuerän täsmäytyspäivänä on merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon.


 

Hallituksen kokoonpano ja palkkiot

Søren Skou ja Carla Smits-Nusteling ovat ilmoittaneet hallituksen nimitysvaliokunnalle, etteivät he ole enää yhtiökokouksen jälkeen käytettävissä Nokian hallituksen jäseniksi. Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle nimitysvaliokunnan suosituksesta, että yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistetaan kymmenen (10), tai mikäli yksi tai useampi hallituksen esittämistä ehdokkaista olisi kuitenkin estynyt, tätä vastaavasti pienempi lukumäärä.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle edelleen nimitysvaliokunnan suosituksesta, että seuraavat hallituksen nykyiset jäsenet valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi toimikaudelle, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä: Timo Ahopelto, Sari Baldauf, Elizabeth Crain, Thomas Dannenfeldt, Lisa Hook, Mike McNamara, Thomas Saueressig ja Kai Öistämö. Lisäksi ehdotetaan, että Pernille Erenbjerg, Tanskan kansalainen, TDC Groupin entinen toimitusjohtaja; ja Timo Ihamuotila, Suomen kansalainen, ABB:n talousjohtaja, valitaan hallitukseen uusina jäseninä toimikaudelle, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Ehdotettujen jäsenten ansioluettelot ovat tänään saatavilla hallituksen ehdotuksessa yhtiön internetsivuilla osoitteessa www.nokia.com/yhtiokokous2025.

Nimitysvaliokunta aikoo ehdottaa yhtiökokouksen jälkeen pidettävässä uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa Sari Baldaufin uudelleenvalintaa hallituksen puheenjohtajaksi ja Timo Ihamuotilan valintaa hallituksen varapuheenjohtajaksi edellyttäen, että yhtiökokous on valinnut heidät hallitukseen.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle nimitysvaliokunnan suosituksesta, että yhtiökokouksessa valittavien hallituksen jäsenten vuosipalkkiot toimikaudelta, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, pysyisivät tasoltaan muuttumattomana:

  • 440 000 euroa hallituksen puheenjohtajalle,
  • 210 000 euroa hallituksen varapuheenjohtajalle,
  • 185 000 euroa kullekin muulle hallituksen jäsenelle,
  • tarkastusvaliokunnan ja henkilöstövaliokunnan puheenjohtajalle kullekin lisäksi 30 000 euroa ja teknologiavaliokunnan ja strategiavaliokunnan puheenjohtajalle kullekin lisäksi 20 000 euroa, ja
  • tarkastusvaliokunnan ja henkilöstövaliokunnan kullekin jäsenelle lisäksi 15 000 euroa ja teknologiavaliokunnan ja strategiavaliokunnan kullekin jäsenelle lisäksi 10 000 euroa.

Hallitus ehdottaa yhtiön Corporate Governance -ohjeen mukaisesti, että vuosipalkkioista noin 40 prosenttia maksetaan Nokian osakkeina. Vuosipalkkion loppuosa maksettaisiin rahana palkkiosta aiheutuvien verojen kattamiseksi. Hallituksen jäsenten tulee säilyttää omistuksessaan kaikki hallituksen jäsenyydestä palkkiona kolmen ensimmäisen hallitusvuotensa aikana saamansa Nokian osakkeet jäsenyytensä päättymiseen saakka.

Lisäksi ehdotetaan, että kaikille hallituksen jäsenille hallituksen ja sen valiokuntien kokouksista maksettavat kokouspalkkiot pysyvät nykyisellä tasolla. Nämä kokouspalkkiot perustuvat hallituksen jäsenen kotipaikan ja kokouspaikan väliseen matkustamiseen, ja ne maksettaisiin enintään seitsemältä kokoukselta toimikauden aikana seuraavasti:

  • 5 000 euroa mannerten välistä matkustamista edellyttävältä kokoukselta, ja
  • 2 000 euroa mantereen sisäistä matkustamista edellyttävältä kokoukselta.

Kokouspalkkio maksetaan vain kerran, jos palkkioon oikeuttavaan matkustamiseen sisältyy useita hallituksen ja sen valiokuntien kokouksia. Lisäksi ehdotetaan, että hallituksen jäsenille korvataan matka- ja majoituskulut sekä muut välittömästi hallitus- ja valiokuntatyöstä aiheutuneet kulut.


 

Tilintarkastajan valinta ja palkkio

Hallitus ehdottaa tarkastusvaliokunnan suosituksesta yhtiökokoukselle Deloitte Oy:n uudelleenvalintaa yhtiön tilintarkastajaksi tilikaudelle 2026.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että tilikaudelle 2026 valittavalle tilintarkastajalle maksetaan palkkio tarkastusvaliokunnan hyväksymien hankintaperiaatteiden mukaisesti ja yhtiön hyväksymän laskun mukaan.


 

Kestävyysraportoinnin varmentajan valinta ja palkkio

Hallituksen tarkastusvaliokunnan suosituksesta hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle kestävyystarkastusyhteisö Deloitte Oy:n uudelleenvalintaa yhtiön kestävyysraportoinnin varmentajaksi tilikaudelle 2026.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että tilikaudelle 2026 valittavalle kestävyysraportoinnin varmentajalle maksetaan palkkio tarkastusvaliokunnan hyväksymien hankintaperiaatteiden mukaisesti ja yhtiön hyväksymän laskun mukaan.


 

Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista, osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta ja omien osakkeiden hankkimisesta

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhteensä enintään 530 miljoonan osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia yhdessä tai useammassa erässä valtuutuksen voimassaoloaikana. Hallitus voi päättää antaa joko uusia osakkeita tai yhtiön hallussa olevia omia osakkeita. Osakkeita tai erityisiä oikeuksia voidaan antaa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen laissa määritellyin edellytyksin. Valtuutusta voidaan käyttää yhtiön pääomarakenteen kehittämiseen, omistuspohjan laajentamiseen, yrityskauppojen tai muiden järjestelyjen rahoittamiseen tai toteuttamiseen, yhtiön osakepohjaisten kannustinohjelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa 28.10.2026 saakka päättäen varsinaisen yhtiökokouksen 3.4.2024 hallitukselle antaman valtuutuksen.

Hallitus ehdottaa myös, että se valtuutetaan päättämään enintään 530 miljoonan Nokian osakkeen hankkimisesta. Hankinnat vähentäisivät yhtiön jakokelpoisia varoja. Yhtiön omia osakkeita voidaan hankkia muutenkin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa (suunnattu hankinta). Osakkeita voidaan hankkia mitätöitäväksi, pidettäväksi yhtiön hallussa, luovutettavaksi edelleen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa 28.10.2026 saakka päättäen varsinaisen yhtiökokouksen 3.4.2024 hallitukselle antaman valtuutuksen siltä osin kuin hallitus ei ole jo tehnyt takaisinostoa koskevia päätöksiä valtuutuksen perusteella.

530 miljoonaa osaketta vastaa alle 10 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista. Hallitus päättäisi kaikista muista osakkeiden antamiseen tai yhtiön omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä seikoista yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti.


 

Muut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

Lisäksi yhtiökokouksessa käsitellään tilikauden 2024 tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle tilikaudelta 2024, yhtiön toimielimiä koskevan päivitetyn palkitsemispolitiikan vahvistaminen sekä vuoden 2024 palkitsemisraportin vahvistaminen.

Nokia suunnittelee julkistavansa viikolla 11, 2025 palkitsemisraportin vuodelta 2024 sekä Nokia vuonna 2024 -julkaisun, joka sisältää yhtiön tilinpäätöksen, hallituksen toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen; dokumentit ovat saatavilla osoitteessa www.nokia.com/yhtiokokous2025. Päivitetty palkitsemispolitiikka on tarkoitus julkistaa yhtiökokouskutsun liitteenä viikolla 7, 2025, jolloin se on saatavilla osoitteessa www.nokia.com/yhtiokokous2025.


 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.


 

B2B-teknologia- ja innovaatiojohtajana olemme tulevaisuuden aistivien, ajattelevien ja älykkäiden verkkoratkaisujen edelläkävijä. Johtoasemamme pohjautuu osaamiseemme kiinteissä sekä matkapuhelin- ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.


 

Avoimeen arkkitehtuuriin pohjautuvat tehokkaat verkkoratkaisumme integroituvat saumattomasti eri ekosysteemeihin ja luovat uusia mahdollisuuksia verkon kaupallistamiselle ja skaalaamiselle. Palveluntarjoajat, yritykset ja muut kumppanimme ympäri maailmaa luottavat Nokian verkkojen suorituskykyyn, vastuullisuuteen ja turvallisuusstandardeihin. Työskentelemme yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittääksemme tulevaisuuden digitaalisia palveluita ja sovelluksia.


 

Lisätietoja:


 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 10 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

Maria Vaismaa, viestintäjohtaja


 

Nokia

Sijoittajasuhteet

Puh. +358 931 580 507

Sähköposti: investor.relations@nokia.com


 


 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

Proposals by the Board of Directors to Nokia Corporation’s Annual General Meeting 2025

    

Nokia Corporation

Stock Exchange Release

30 January 2025 at 8:10 EET


 

Proposals by the Board of Directors to Nokia Corporation's Annual General Meeting 2025


Nokia Corporation's Annual General Meeting will be held on Tuesday 29 April 2025 at 13:00 (EEST) at Finlandia Hall, Helsinki, Finland. The Board submits the following proposals to the Annual General Meeting. Complete proposals are available as of today at www.nokia.com/agm2025. The notice of the Annual General Meeting with more detailed information on the participation and voting will be published separately during week 7, 2025 on the Company's website and by a stock exchange release.


 

Authorization of the Board of Directors to decide on the distribution of dividend and assets from the reserve for invested unrestricted equity

The Board of Directors proposes to the Annual General Meeting to be authorized to resolve in its discretion on the distribution of an aggregate maximum of EUR 0.14 per share as dividend from the retained earnings and/or as assets from the reserve for invested unrestricted equity.

The authorization will be used to distribute dividend and/or assets from the reserve for invested unrestricted equity in four installments during the period of validity of the authorization unless the Board of Directors decides otherwise for a justified reason. The proposed total authorization for asset distribution is in line with the Company's dividend policy. The authorization would be valid until the opening of the next Annual General Meeting.

The Board would make separate resolutions on the amount and timing of each distribution of the dividend and/or assets from the reserve for invested unrestricted equity so that the preliminary record and payment dates will be as set out below. The Company shall make a separate announcement of each such Board resolution.


 

Preliminary record date

Preliminary payment date

5 May 2025

12 May 2025

29 July 2025

7 August 2025

28 October 2025

6 November 2025

3 February 2026

12 February 2026


 

Each installment based on the resolution of the Board of Directors will be paid to a shareholder registered in the Company's shareholders' register maintained by Euroclear Finland Oy on the record date of the payment.


 

Board composition and remuneration

Søren Skou and Carla Smits-Nusteling have informed the Board's Corporate Governance and Nomination Committee that they will no longer be available to serve on the Nokia Board of Directors after the Annual General Meeting. On the recommendation of the Corporate Governance and Nomination Committee, the Board proposes to the Annual General Meeting that the number of Board members be ten (10). However, should any number of the candidates proposed by the Board not be available for election, the number of Board members shall be decreased accordingly.

On the recommendation of the Corporate Governance and Nomination Committee, the Board further proposes to the Annual General Meeting that the following current Board members be re-elected as members of the Board of Directors for a term until the close of the next Annual General Meeting: Timo Ahopelto, Sari Baldauf, Elizabeth Crain, Thomas Dannenfeldt, Lisa Hook, Mike McNamara, Thomas Saueressig and Kai Öistämö. In addition, it is proposed that Pernille Erenbjerg, Danish citizen, former Group CEO and President of TDC Group; and Timo Ihamuotila, Finnish citizen, Chief Financial Officer of ABB Ltd, be elected as new members of the Board of Directors for a term until the close of the next Annual General Meeting.

Resumes of the Board candidates are presented in the Board's proposal available as of today at www.nokia.com/agm2025.

The Corporate Governance and Nomination Committee will propose in the assembly meeting of the new Board of Directors after the Annual General Meeting that Sari Baldauf be re-elected as the Chair of the Board and Timo Ihamuotila be elected as the Vice Chair, subject to their election to the Board.

On the recommendation of the Corporate Governance and Nomination Committee, the Board proposes to the Annual General Meeting that the annual fees payable to Board members for a term ending at the close of the next Annual General Meeting are kept at the current levels:

  • EUR 440 000 for the Chair of the Board;
  • EUR 210 000 for the Vice Chair of the Board;
  • EUR 185 000 for each member of the Board;
  • EUR 30 000 each for the Chairs of the Audit Committee and the Personnel Committee and EUR 20 000 for the Chairs of the Technology Committee and the Strategy Committee as an additional annual fee; and
  • EUR 15 000 for each member of the Audit Committee and the Personnel Committee and EUR 10 000 for each member of the Technology Committee and the Strategy Committee as an additional annual fee.

In line with Nokia's Corporate Governance Guidelines, the Board proposes that approximately 40% of the annual fee be paid in Nokia shares. The rest of the annual fee would be paid in cash to cover taxes arising from the remuneration. The Directors shall retain until the end of their directorship such number of shares that they have received as Board remuneration during their first three years of service on the Board.

In addition, the Board proposes that the meeting fees for Board and Committee meetings remain at their current level. The meeting fees are based on travel required between the Board member's home location and the location of a meeting and paid for a maximum of seven meetings per term as follows:

  • EUR 5 000 per meeting requiring intercontinental travel; and
  • EUR 2 000 per meeting requiring intracontinental travel.

Only one meeting fee is paid if the travel entitling to the fee includes several meetings of the Board and the Committees. Moreover, it is proposed that members of the Board shall be compensated for travel and accommodation expenses as well as other costs directly related to Board and Committee work.


 

Auditor election and remuneration

On the recommendation of the Audit Committee, the Board of Directors proposes to the Annual General Meeting that Deloitte Oy be re-elected as the auditor of the Company for the financial year 2026.

It is also proposed that the auditor elected for the financial year 2026 be reimbursed based on the purchase policy approved by the Audit Committee and the invoice approved by the Company.


 

Sustainability reporting assurer election and remuneration

On the recommendation of the Audit Committee, the Board of Directors proposes to the Annual General Meeting that Authorized Sustainability Audit Firm Deloitte Oy be re-elected as the sustainability reporting assurer for the financial year 2026.

It is also proposed that the assurer of the sustainability reporting elected for the financial year 2026 be reimbursed based on the purchase policy approved by the Audit Committee and the invoice approved by the Company.


 

Authorization to the Board to issue shares and repurchase Company's shares

The Board proposes that the Annual General Meeting authorize the Board to resolve to issue in total a maximum of 530 million shares through issuance of shares or special rights entitling to shares under Chapter 10, Section 1 of the Finnish Limited Liability Companies Act in one or more issues during the effective period of the authorization. The Board may issue either new shares or treasury shares held by the Company. Shares and special rights entitling to shares may be issued in deviation from the shareholders' pre-emptive rights within the limits set by law. The authorization may be used to develop the Company's capital structure, diversify the shareholder base, finance or carry out acquisitions or other arrangements, to settle the Company's equity-based incentive plans or for other purposes resolved by the Board. It is proposed that the authorization be effective until 28 October 2026 and terminate the authorization for issuance of shares and special rights entitling to shares resolved at the Annual General Meeting on 3 April 2024.

The Board also proposes that the Board be authorized to resolve to repurchase a maximum of 530 million shares. The repurchases would reduce distributable funds of the Company. The shares may be repurchased otherwise than in proportion to the shares held by the shareholders (directed repurchase). Shares may be repurchased to be cancelled, held to be reissued, transferred further or for other purposes resolved by the Board. It is proposed that the authorization be effective until 28 October 2026 and terminate the authorization for repurchasing the Company's shares granted by the Annual General Meeting on 3 April 2024 to the extent that the Board has not previously resolved to repurchase shares based on such authorization.

530 million shares corresponds to less than 10 percent of the Company's total number of shares. The Board shall resolve on all other matters related to the issuance or repurchase of Nokia shares in accordance with the resolution by the Annual General Meeting.


 

Other matters to be addressed by the Annual General Meeting

Furthermore, the Annual General Meeting would address adopting the Company's financial statements for the financial year 2024, discharging the members of the Board of Directors and the President and Chief Executive Officer from liability for the financial year 2024, adopting the updated Remuneration Policy for the Company's governing bodies and adopting the Remuneration Report 2024.

The Remuneration Report for 2024 and the "Nokia in 2024" annual report, which includes the Company's Annual Accounts, the review by the Board of Directors and the auditor's report, are expected to be published and available at www.nokia.com/agm2025 in week 11 of 2025. The updated Remuneration Policy is expected to be published as an attachment to the Notice of the Annual General Meeting and available at www.nokia.com/agm2025 in week 7 of 2025.


 

About Nokia

At Nokia, we create technology that helps the world act together.


 

As a B2B technology innovation leader, we are pioneering networks that sense, think and act by leveraging our work across mobile, fixed and cloud networks. In addition, we create value with intellectual property and long-term research, led by the award-winning Nokia Bell Labs.


 

With truly open architectures that seamlessly integrate into any ecosystem, our high-performance networks create new opportunities for monetization and scale. Service providers, enterprises and partners worldwide trust Nokia to deliver secure, reliable and sustainable networks today – and work with us to create the digital services and applications of the future.


 

Inquiries:


 

Nokia Communications

Phone: +358 10 448 4900

Email: press.services@nokia.com

Maria Vaismaa, Head of External Communications


 

Nokia

Investor Relations

Phone: +358 931 580 507

Email: investor.relations@nokia.com


 


 


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellinen katsaus

    


 

Nokia Oyj

Tilinpäätöstiedote

30.1.2025 klo 8.00


 

Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellinen katsaus


 

Vahva viimeinen vuosineljännes – kysynnän elpyminen vauhditti kasvua ja kannattavuutta

  • Viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 9 % edellisvuodesta ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta (raportoitu +10 %). Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvoi voimakkaasti kaikissa liiketoiminnoissa, Teknologia-liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvoi merkittävästi ja myös Pilvi- ja verkkopalvelut ‑liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvoi viimeisellä vuosineljänneksellä.
  • Vertailukelpoinen bruttomarginaali kasvoi viimeisellä vuosineljänneksellä 2,5 prosenttiyksikköä edellisvuodesta ja oli 47,2 % (raportoitu +2,8 prosenttiyksikköä ja oli 46,1 %). Tähän vaikuttivat kaikki liiketoimintaryhmät, mutta vahvimmin Teknologia-liiketoimintaryhmä.
  • Viimeisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoittomarginaali kasvoi 3,8 prosenttiyksikköä edellisvuodesta ja oli 19,1 % (raportoitu +5,4 prosenttiyksikköä ja oli 15,3 %). Tämä oli pääasiassa seurausta parantuneesta bruttomarginaalista, jatkuneesta kulukurista ja Teknologia-liiketoimintaryhmän parantuneesta tuloksesta.
  • Viimeisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen laimennettu osakekohtainen kauden tulos oli 0,18 euroa. Raportoitu laimennettu osakekohtainen kauden tulos oli 0,15 euroa.
  • Viimeisen vuosineljänneksen vapaa kassavirta oli 0,05 miljardia euroa ja nettokassa 4,9 miljardia euroa.
  • Koko vuoden 2024 raportoitu liikevaihto ja liikevaihto ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta laskivat 9 %, mistä 7 prosenttiyksikköä liittyi Intiaan. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 2,6 miljardia euroa (raportoitu 2,0 miljardia euroa).
  • Koko vuoden vertailukelpoinen laimennettu osakekohtainen tulos oli 0,39 euroa ja raportoitu laimennettu osakekohtainen tulos 0,23 euroa.
  • Hallitus ehdottaa, että se valtuutettaisiin päättämään 0,14 euron osakekohtaisesta varojenjaosta.
  • Nokia esittää koko vuoden 2025 näkymänsä ilman yritysostojen vaikutusta. Nokia odottaa vertailukelpoisen liikevoiton olevan 1,9–2,4 miljardia euroa ja vapaan kassavirran olevan 50–80 % vertailukelpoisesta liikevoitosta.


 

Tämä on tiivistelmä tänään julkaistusta Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellisesta katsauksesta. Nokia julkaisee pörssitiedotteina vain tiivistelmän taloudellisista katsauksistaan. Tiivistelmä keskittyy konsernitason taloudellisiin tietoihin sekä Nokian näkymiin. Yksityiskohtaiset segmenttitason tulostiedot ovat saatavilla taloudellisessa katsauksessa osoitteessa www.nokia.com/luvut. Verkkosivuilla julkaistaan myös videohaastattelu, jossa käydään läpi yhteenveto viimeisen neljänneksen pääkohdista. Kannustamme sijoittajia perehtymään tiivistelmien lisäksi taulukot sisältäviin katsauksiin kokonaisuudessaan.


 

TOIMITUSJOHTAJA PEKKA LUNDMARK KOMMENTOI VIIMEISEN NELJÄNNEKSEN JA KOKO VUODEN 2024 TULOSTA

Alla olevassa toimitusjohtajan katsauksessa mainitut liikevaihdon muutokset ovat ilman valuuttakurssimuutosten vaikusta.


 

Päätimme vuoden 2024 vahvasti ja viimeisellä vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi 9 %. Olen luottavainen, että nyt näkemämme myönteinen markkinakehitys jatkuu vuonna 2025. Liikevaihdon kasvun lisäksi viimeisen vuosineljänneksen kannattavuus oli erinomainen ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli 19,1 %. Koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto oli 2,6 miljardia euroa, mikä on antamamme 2,3–2,9 miljardin euron ohjeistuksen puolivälissä.


 

Kaikki liiketoimintaryhmämme suoriutuivat hyvin viimeisellä vuosineljänneksellä. Verkkoinfrastruktuurin liikevaihdon kasvu kiihtyi 17 %:iin IP-verkkojen kasvaessa 24 %, kiinteiden verkkojen 16 % ja optisten verkkojen 7 %. Tämä kasvu heijasti vahvaa teleoperaattorimarkkinan kysynnän elpymistä erityisesti Pohjois-Amerikassa.


 

Matkapuhelinverkkojen liikevaihto tasaantui ja bruttomarginaali pysyi vahvana. Lisäksi voitimme useita merkittäviä sopimuksia, joiden ansiosta olemme voittaneet vuoden 2024 alusta nettomääräisesti 18 000 uutta tukiasemapaikkaa. Samalla pidimme kiinni kurinalaisesta hinnoittelusta bruttomarginaalin suojaamiseksi.


 

Pilvi- ja verkkopalveluiden liikevaihto palasi vuosineljänneksellä 7 %:n kasvuun. Liikevaihto kasvoi huolimatta aiemmin vuoden 2024 aikana tapahtuneesta liiketoimintojen myynnistä, joka heikensi kasvua neljä prosenttiyksikköä. Myös liiketoimintaryhmän koko vuoden liikevoittomarginaali parani. Sekä Core Networks- ja Enterprise Campus Edge -liiketoiminnot kasvoivat vahvasti. Ostimme vuosineljänneksen aikana Rapid-yhtiön teknologiatoiminnot. Tämä vahvistaa entisestään Network as a Code -alustan tutkimus- ja kehityskapasiteettia ja tuo lisää sovelluskehittäjiä alustan piiriin. Yhdessä vahvan autonomisten verkkojen tuotevalikoimamme kanssa tämä antaa meille hyvän mahdollisuuden auttaa teleoperaattoreita verkkojen automatisoinnissa ja kaupallistamisessa.


 

Teknologia-liiketoimintaryhmälle vuosineljännes oli hyvin aktiivinen. Pääsimme sopimukseen aiemmin lisensoimattoman mobiililaitetoimittajan Transsionin kanssa. Lisäksi solmimme multimediasopimuksia HP:n ja Samsungin kanssa sekä useita muita pienempiä sopimuksia. Nykyisen sopimuskannan vuosittain tuottama liikevaihto kasvoi noin 1,3–1,4 miljardiin euroon viimeisellä vuosineljänneksellä, ja etenimme kohti keskipitkän aikavälin 1,4–1,5 miljardin euron tavoitettamme.


 

Kassavirta jatkui vahvana koko vuoden ja vapaa kassavirta oli 2,0 miljardia euroa. Lopputuloksena meillä on edelleen vahva liiketoimintaamme tukeva tase ja nettokassamme oli vuoden lopussa 4,9 miljardia euroa, vaikka palautimme vuoden aikana osakkeenomistajille 1,4 miljardia euroa osinkoina ja omien osakkeiden takaisinostoina. Hallitus ehdottaa osakekohtaisen osingon nostamista 0,14 euroon tilikaudelta 2024. Jatkamme myös osakkeiden takaisinosto-ohjelmaamme kompensoidaksemme meneillään olevan Infinera-hankinnan aiheuttamaa laimennusvaikutusta. Tavoitteenamme on varmistaa jatkossa nettokassan pysyminen 10–15 %:n tasolla vuotuisesta liikevaihdosta.


 

Vahvistimme asemaamme datakeskusmarkkinalla viimeisellä vuosineljänneksellä. Voitimme tärkeitä sopimuksia datakeskuksien kytkinratkaisuissa Microsoftin ja Nscalen kanssa sekä julkaisimme kumppanuudet Kyndrylin ja Lenovon kanssa. Tulemme kasvattamaan investointejamme laajentaaksemme datakeskusten IP-verkkojen kohdemarkkinaamme. Olemme päättäneet lisätä panostuksiamme vuositasolla enintään 100 miljoonaa euroa ja tällä tavoittelemme miljardin euron lisäystä liikevaihtoon vuoteen 2028 mennessä. Lyhyellä aikavälillä tämä hidastaa Verkkoinfrastruktuurin liikevoittoprosentin kasvuvauhtia, mutta ottaen huomioon datakeskusmarkkinoiden vahvat näkymät odotamme tältä sijoitukselta vahvaa tuottoa.


 

Odotamme vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Verkkoinfrastruktuurissa nähdyn positiivisen käänteen jatkuvan vuonna 2025, ja liiketoimintaryhmän kasvun olevan vahvaa. Odotamme näkevämme kasvua myös Pilvi- ja verkkopalveluissa 5G-ydinverkkojen vahvan kysynnän ja Enterprise Campus Edge -liiketoiminnan kasvun myötä. Matkapuhelinverkkojen osalta markkinatilanne on parantumassa ja arvioimme liikevaihdon pysyvän pääosin vakaana. Teknologia-liiketoimintaryhmältä odotamme noin 1,1 miljardin euron liikevoittoa.


 

Konsernitasolla arvioimme saavuttavamme vuonna 2025 1,9–2,4 miljardin euron vertailukelpoisen liikevoiton. Tavoitteenamme on lisäksi 50–80 %:n vapaa kassavirta vertailukelpoisesta liikevoitosta. Pois lukien pääasiassa vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla positiivisesti liikevoittoon vaikuttaneet yli 700 miljoonan euron kertaluonteiset erät, odotamme vuonna 2025 merkittävää parannusta vertailukelpoisessa liikevoitossamme suunnitelluista lisäinvestoinneista huolimatta.


 

Koko vuoden tuloksemme osoittaa kykymme reagoida ja toimia tehokkaasti kaikissa markkinatilanteissa. Haluan kiittää kaikkia työntekijöitämme heidän sitoutumisestaan, sinnikkyydestään ja määrätietoisesta työstään vuoden 2024 tuloksen saavuttamiseksi.


 

TALOUDELLINEN TULOS

Milj. euroa (paitsi osakekohtainen tulos, euroa)

10-12/2024

10-12/2023

Muutos 10-12/2024 vrt. 10-12/2023

Muutos ilman valuuttakurssi-

muutosten vaikutusta
10-12/2024 vrt. 10-12/2023

1-12/2024

1-12/2023

Muutos 1-12/2024 vrt. 1-12/2023

Muutos ilman valuuttakurssi-muutosten vaikutusta
1-12/2024 vrt. 1-12/2023

Raportoitu tulos


 


 


 


 


 


 


 


 

Liikevaihto

5 983

5 416

10 %

9 %

19 220

21 138

-9 %

-9 %

Bruttokateprosentti

46,1 %

43,3 %

280 pp


 

46,1 %

40,4 %

570 pp


 

Tutkimus- ja kehityskulut

-1 136

-1 080

5 %


 

-4 512

-4 277

5 %


 

Myynnin ja hallinnon kulut

-789

-774

2 %


 

-2 890

-2 878

0 %


 

Liikevoitto

917

534

72 %


 

1 999

1 661

20 %


 

Liikevoittoprosentti

15,3 %

9,9 %

540 pp


 

10,4 %

7,9 %

250 pp


 

Jatkuvien toimintojen voitto/tappio

746

-51


 


 

1 711

649

164 %


 

Voitto/tappio lopetetuista toiminnoista

67

18

272 %


 

-427

30


 


 

Katsauskauden voitto/tappio

813

-33


 


 

1 284

679

89 %


 

Osakekohtainen kauden tulos, laimennettu

0,15

-0,01


 


 

0,23

0,12

92 %


 

Nettokassa ja korolliset sijoitukset

4 854

4 323

12 %


 

4 854

4 323

12 %


 

Vertailukelpoinen tulos


 


 


 


 


 


 


 


 

Liikevaihto

5 983

5 416

10 %

9 %

19 220

21 138

-9 %

-9 %

Bruttokateprosentti

47,2 %

44,7 %

250 pp


 

47,1 %

41,1 %

600 pp


 

Tutkimus- ja kehityskulut

-1 129

-1 023

10 %


 

-4 298

-4 143

4 %


 

Myynnin ja hallinnon kulut

-638

-615

4 %


 

-2 423

-2 448

-1 %


 

Liikevoitto

1 142

830

38 %


 

2 619

2 337

12 %


 

Liikevoittoprosentti

19,1 %

15,3 %

380 pp


 

13,6 %

11,1 %

250 pp


 

Katsauskauden voitto

977

555

76 %


 

2 175

1 590

37 %


 

Osakekohtainen kauden tulos, laimennettu

0,18

0,10

80 %


 

0,39

0,28

39 %


 

ROIC(1)

13,0 %

9,9 %

310 pp


 

13,0 %

9,9 %

310 pp


 

1 Vertailukelpoinen ROIC = vertailukelpoinen liikevoitto verojen jälkeen, neljä viimeisintä vuosineljännestä / sijoitettu pääoma, viisi viimeisintä vuosineljännestä keskimäärin. Lisätietoja Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellisen katsauksen Vaihtoehtoiset tunnusluvut -osiossa.


 

Liiketoimintaryhmien tulokset

Verkko-

infrastruktuuri

Matkapuhelin-

verkot

Pilvi- ja verkkopalvelut

Teknologia

Konsernin yhteiset toiminnot ja muut

Milj. euroa

10-12/2024

10-12/2023

10-12/2024

10-12/2023

10-12/2024

10-12/2023

10-12/2024

10-12/2023

10-12/2024

10-12/2023

Liikevaihto

2 031

1 712

2 431

2 450

1 054

977

463

251

6

25

Muutos edellisvuoteen

19 %


 

-1 %


 

8 %


 

84 %


 

-76 %


 

Muutos edellisvuoteen ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta

17 %


 

-2 %


 

7 %


 

85 %


 

-76 %


 

Bruttokateprosentti

45,4 %

44,7 %

38,1 %

38,3 %

48,1 %

47,6 %

99,8 %

100,0 %


 


 

Liikevoitto/-tappio

398

264

187

281

236

223

356

169

-35

-106

Liikevoittoprosentti

19,6 %

15,4 %

7,7 %

11,5 %

22,4 %

22,8 %

76,9 %

67,3 %


 


 


 

VAROJENJAKO OSAKKEENOMISTAJILLE

Osinko

Hallitus ehdottaa, että varsinainen yhtiökokous 2025 valtuuttaa hallituksen päättämään yhteensä enintään 0,14 euron jakamisesta osakkeelta tilikaudelta 2024. Valtuutusta käytettäisiin osingon ja/tai varojen jakamiseen sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta neljässä erässä valtuutuksen voimassaoloaikana neljännesvuosittaisten tulosjulkistusten yhteydessä, ellei hallitus perustellusta syystä päätä toisin.

3.4.2024 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen tällä hetkellä voimassaolevan valtuutuksen perusteella hallitus voi päättää yhteensä enintään 0,13 euron varojenjaosta osakkeelta tilikaudelta 2023. Valtuutusta käytetään osingon ja/tai varojen jakamiseen sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta neljässä erässä valtuutuksen voimassaoloaikana neljännesvuosittaisten tulosjulkistusten yhteydessä, ellei hallitus perustellusta syystä päätä toisin.

Hallitus päätti 30.1.2025 jakaa osinkoa 0,03 euroa osakkeelta. Osingon täsmäytyspäivä on 4.2.2025, ja osinko maksetaan 13.2.2025. Todellinen osingonmaksupäivä Suomen ulkopuolella määräytyy osinkomaksut siirtävien välittäjäpankkien käytäntöjen mukaan.

Tämän ilmoitetun neljännen osingonjaon ja aiemmin maksettujen osinkojen jälkeen hallituksella ei ole enää jäljellä olevaa varojenjakovaltuutusta.


 

Osakkeiden takaisinosto-ohjelmat

Nokian hallitus käynnisti tammikuussa 2024 osakkeiden takaisinosto-ohjelman, jonka tavoitteena oli ostaa takaisin osakkeita enintään 600 miljoonan euron palauttamiseksi yhtiön osakkeenomistajille vaiheittain kahden vuoden kuluessa. Osakkeiden takaisinosto-ohjelma aloitettiin 20.3.2024. Nokian hallitus päätti 19.7.2024 nopeuttaa osakkeiden takaisinosto-ohjelman aikataulua tavoitteenaan saada koko 600 miljoonan euron ohjelma toteutetuksi vuoden loppuun mennessä alkuperäisen kahden vuoden aikataulun sijaan. Ohjelma saatiin päätökseen 21.11.2024, ja takaisinostetut 157 646 220 osaketta mitätöitiin 4.12.2024.


 

Nokia ilmoitti 27.6.2024 aikovansa ostaa Infineran kaupassa, jonka mukaisesti Infineran osakekannan arvo oli 1,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja jossa enintään 30 % kauppahinnasta maksetaan Nokian ADS-osaketalletustodistuksina Infineran osakkeenomistajien valinnoista riippuen. Nokia ilmoitti 22.11.2024 uudesta osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta, jonka tavoitteena on ostaa takaisin 150 miljoonaa osaketta ja hankintaan käytettävä kokonaissumma on korkeintaan 900 miljoonaa euroa, pienentääkseen yritysoston aiheuttamaa laimennusvaikutusta Nokian osakkeenomistajille.

Nokia on 31.12.2024 mennessä ostanut takaisin 19 186 046 omaa osakettaan noin 4,14 euron osakekohtaisella keskihinnalla takaisinosto-ohjelman aikana.


 

NÄKYMÄT


 

Koko vuosi 2025

Vertailukelpoinen liikevoitto(1)

1,9–2,4 miljardia euroa (ilman vireillä olevan Infinera-hankinnan vaikutusta)

Vapaa kassavirta(1)

50–80 % vertailukelpoisesta liikevoitosta (ilman vireillä olevan Infinera-hankinnan vaikutusta)

1 Katso Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellisen katsauksen Vaihtoehtoiset tunnusluvut -osiosta selvitys siitä, miten nämä termit on määritelty.


 

Näkymät, pitkän aikavälin tavoitteet ja kaikki jäljempänä kuvatut taustalla olevat oletukset ovat tulevaisuutta koskevia lausumia, ja niihin kohdistuu lukuisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, jotka on kuvattu tai joihin on viitattu jäljempänä tässä tiedotteessa Riskitekijät-osiossa.


 

Edellä esitettyjen Nokian virallisten näkymätavoitteiden lisäksi alla on esitetty konsernitason näkymiä tukevia oletuksia. Kun otetaan huomioon vireillä oleva Infinera-hankinta sekä Managed Services -liiketoiminnan siirto Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmästä Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään (lisätietoja siirrosta Muut aiheet -osiossa). Nokia ei esitä tässä vaiheessa liiketoimintaryhmäkohtaisia oletuksia kuten olemme esittäneet aiemmin.


 


 

Koko vuosi 2025

Konsernin yhteiset toiminnot ja muut -osion toimintakulut

noin

400 miljoonaa euroa


 

Vertailukelpoiset rahoitustuotot ja -kulut

50–150 miljoonaa euroa positiivinen

Vertailukelpoinen tuloverokanta

~25 %

Tuloveroihin liittyvät ulosmenevät rahavirrat

450 miljoonaa euroa

Käyttöomaisuusinvestoinnit

550 miljoonaa euroa


 

VUODEN 2026 TAVOITTEET

Nokian tämänhetkiset tavoitteet nykyiselle liiketoiminnalle vuodelle 2026 on esitetty alla. Tässä ei oteta huomioon tulevia yritysostoja. Nokia näkee lisämahdollisuuksia kasvattaa kannattavuutta vuoden 2026 jälkeen ja uskoo 14 %:n liikevoittoprosentin olevan edelleen saavutettavissa pidemmällä aikavälillä.


 

Liikevaihto

Markkinoita nopeampi kasvu

Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti1

≥ 13 %

Vapaa kassavirta1

55–85 % vertailukelpoisesta liikevoitosta

1 Katso Nokia Oyj:n vuoden 2024 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden taloudellisen katsauksen Vaihtoehtoiset tunnusluvut -osiosta selvitys siitä, miten nämä termit on määritelty.


 

Nokia-konsernin vertailukelpoisen liikevoittoprosentin tavoitteet perustuvat seuraaviin liiketoimintaryhmäkohtaisiin oletuksiin vuodelle 2026:


 

Verkkoinfrastruktuuri

Liikevoittoprosentti 13–16 %

Matkapuhelinverkot

Liikevoittoprosentti 6–9 %

Pilvi- ja verkkopalvelut

Liikevoittoprosentti 7–10 %

Teknologia

Liikevoitto yli 1,1 miljardia euroa

Konsernin yhteiset toiminnot ja muut

Toimintakulut noin 300 miljoonaa euroa


 

MUUT AIHEET


 

Päivitys Infineran hankinnasta

Nokia julkisti 27.6.2024 sopimuksen, jonka mukaan Nokia ostaa Infineran, innovatiivisten avoimien optisten verkkoratkaisujen ja edistyneiden optisten puolijohteiden maailmanlaajuisen toimittajan. Hankintaprosessi etenee edelleen odotetusti. 13.9.2024 Yhdysvalloissa sulautumista edeltävän tarkastelun mukainen odotusaika päättyi, ja oikeusministeriö päätti olla tutkimatta suunniteltua kauppaa. Infineran osakkeenomistajat hyväksyivät suunnitellun hankinnan 1.10.2024. Nokia ja Infinera saivat 7.10.2024 hyväksynnän Committee on Foreign Investment in the United States -toimielimeltä (CFIUS). Viimeisellä vuosineljänneksellä Nokia sai useita hyväksyntöjä, jotka ovat edellytyksenä kaupan toteutumiselle. Tässä vaiheessa hyväksynnät Euroopan unionilta ja Taiwanilta sekä sopimusehtojen täyttyminen ovat keskeisimmät edellytykset kaupan saattamiseksi päätökseen. Ottaen huomioon tämänhetkisen tavoiteaikataulun, Nokia ja Infinera odottavat nyt, että kauppa saadaan päätökseen vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana


 

Nokia käytti NSB:n osto-optiota yksinkertaistaakseen omistusrakennetta Kiinassa

Nokia ja sen yhteisyrityskumppani China Huaxin ovat yhdessä tarkastelleet Nokia Shanghai Bellin (NSB) tulevaa omistusrakennetta. Keskustelujen seurauksena Nokia käytti NSB:n osakassopimuksessa kuvatun osto-optionsa ja aloitti prosessin tullakseen ainoaksi osakkeenomistajaksi ostamalla China Huaxinin noin 50 %:n osuuden NSB:stä. Näin Nokia voi yksinkertaistaa omistusrakennettaan Kiinassa samalla, kun Nokia on edelleen sitoutunut palvelemaan paikallisia markkinoita.


 

Yhteisyrityksen perustamisesta lähtien Nokialla on ollut taseessa kirjattuna velka, joka perustuu arvioihin tulevasta käteisvastikkeesta China Huaxinin omistusosuuden hankkimiseksi. Osto-option toteutumisen edellytyksenä on osakassopimuksen mukaisten vaadittujen vaiheiden suorittaminen.


 

Managed Services -liiketoiminta siirtyi Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmästä Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään vuonna 2025


 

Nokia siirsi Managed Services -liiketoimintansa Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään 1.1.2025 alkaen. Managed Services -liiketoiminta tarjoaa RAN-‌monitoimittajaverkkojen ulkoistettua verkonhallintaa operaattoreille, ja vuodesta 2021 se on ollut osa Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmää. Kun otetaan huomioon, että Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmä siirtyy yhä enemmän kohti pilvinatiivia ohjelmistomyyntiä, "as-‌a-‌service"-‌tuotevalikoimaa ja asiakkaiden auttamista verkkojen kaupallistamisessa ohjelmointirajapintojen kautta, Nokia uskoo, että tämä liiketoiminta sopii paremmin sen Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään. Kun tarkastellaan vuoden 2024 tuloksia, muutoksen odotetaan johtavan noin 430 miljoonan euron liikevaihdon ja noin 40 miljoonan euron vertailukelpoisen liikevoiton siirtymiseen Pilvi- ja verkkopalvelut -‌liiketoimintaryhmästä Matkapuhelinverkot-‌liiketoimintaryhmään. Nokia julkaisee tätä muutosta heijastavat vuoden 2024 oikaistut Matkapuhelinverkot-‌liiketoimintaryhmän ja Pilvi- ja verkkopalvelut  -‌liiketoimintaryhmän taloudelliset tiedot ennen Nokian ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellista katsausta.


 

RISKITEKIJÄT

Nokiaan ja sen liiketoimintoihin liittyy erilaisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, mukaan lukien mutta ei rajoittuen:

  • kilpailun intensiteetti, jonka odotetaan jatkuvan voimakkaana kilpailijoiden tavoitellessa markkinaosuutta
  • asiakkaiden verkkoinvestoinneissa tapahtuvat muutokset, jotka liittyvät asiakkaiden kykyyn kaupallistaa verkkoa
  • kykymme varmistaa tuotteiden kehityssuunnitelmien ja kustannustemme kilpailukyky lisäämällä tutkimus- ja kehitysinvestointeja
  • kykymme hankkia tiettyjä vakiokomponentteja, kuten puolijohteita, ja niiden kustannukset
  • häiriöt maailmanlaajuisessa toimitusketjussa
  • inflaation vaikutus, lisääntynyt maailmanlaajuinen makrotalouden epävarmuus, merkittävät valuuttakurssivaihtelut, muutokset tariffeissa ja korkeampi korkotaso
  • maailmanlaajuisten pandemioiden mahdolliset vaikutukset talouteen ja niiden aiheuttamat häiriöt
  • sota tai muut geopoliittiset konfliktit, häiriöt ja niiden mahdolliset kustannukset
  • muut makrotalous-, toimiala- ja kilpailukehitykset
  • lisenssinsaajien kanssa solmimiemme uusien, uusittujen ja nykyisten patenttilisenssisopimusten ajoitus ja arvo
  • brändi- ja teknologialisensoinnin tulokset, immateriaalioikeuksien turvaamisen ja puolustamisen kustannukset, käynnissä olevat lisensointia koskevat oikeudenkäyntimenettelyt ja patenttilisensointiin liittyvä lainsäädäntö
  • nykyisten ja mahdollisten tulevien riitojen ja oikeudenkäyntien lopputulokset
  • kykymme toteuttaa, saattaa päätökseen ja onnistuneesti integroida meneillään olevat transaktiot ja saavuttaa niistä odotetut hyödyt
  • tiettyjen projektien valmistumisten ja hyväksymisten ajoitus
  • tuotejakaumamme ja alueellinen jakaumamme
  • epävarmuus tuloverokulujen ja ulosmenevien rahavirtojen ennustamisessa pitkällä aikavälillä, sillä ne riippuvat myös muutoksista liiketoimintajakaumassa, patenttilisensoinnin kassavirran ajoittumisesta ja verolainsäädännön muutoksista, mukaan luettuina mahdolliset verouudistukset useissa maissa ja OECD:n ehdotukset
  • kykymme hyödyntää laskennallisia verosaamisia Suomessa sekä niiden kirjaaminen taseeseemme
  • kykymme täyttää vastuullisuus- ja muut ESG-tavoitteemme, mukaan luettuina kasvihuonekaasupäästöihin liittyvät tavoitteemme;

sekä tämän tiedotteen kohdassa Tulevaisuutta koskevat lausumat ja 29.2.2024 julkaistun vuoden 2023 20-F-vuosikertomuksen Operating and financial review and prospects-Risk factors -kohdassa määritellyt riskitekijät.


 

TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUMAT

Tietyt tässä esitetyt lausumat, jotka eivät koske jo toteutuneita seikkoja, ovat tulevaisuutta koskevia lausumia. Nämä tulevaisuutta koskevat lausumat heijastavat Nokian tämänhetkisiä odotuksia ja näkemyksiä tulevaisuuden kehityksestä. Näitä ovat esimerkiksi: A) odotukset, suunnitelmat, hyödyt tai näkymät, jotka liittyvät strategioihin, projekteihin, ohjelmiin, tuotejulkistuksiin, kasvun hallintaan, lisensseihin, vastuullisuus- ja muihin ESG-tavoitteisiin, liiketoimintamme operatiivisiin tunnuslukuihin sekä päätöksiin markkina-alueilta vetäytymiseksi; B) odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät liiketoimintojemme tulevaan tulokseen (mukaan lukien mahdollisten maailmanlaajuisten pandemioiden, geopoliittisten konfliktien ja yleisen tai alueellisen makrotaloustilanteen vaikutukset, vaikutusten ajankohta ja kesto liiketoimintaamme, toimitusketjuumme, markkinoiden muutosten tai kysynnän käännekohtien ajoittumiseen ja asiakkaidemme liiketoimintaan) ja tuleviin osinkoihin ja muuhun voitonjakoon; C) odotukset ja tavoitteet, jotka koskevat taloudellista kehitystä ja liiketoiminnan tulosta, mukaan lukien markkinaosuus, hinnat, liikevaihto, tuotot, katteet, kassavirta, kustannussäästöt, saamisten ajoittuminen, liiketoiminnan kulut, varaukset, arvon alentumiset, verot, valuuttakurssit, suojaukset, investointivarat, inflaatio, tuotekustannusten alentuminen, kilpailukyky, tulojen syntyminen tietyllä alueella sekä lisenssitulot ja -maksut; D) toimeenpanokyky, odotukset, suunnitelmat tai hyödyt, jotka liittyvät meneillään oleviin transaktioihin, investointeihin, muutoksiin organisaatiorakenteessa tai toimintamallissa; E) oikeudenkäyntien/uusimisneuvottelujen vaikutus liikevaihtoon ja F) lausumat, jotka sisältävät tai joita edeltävät "ennakoida", "jatkua", "uskoa", "arvioida", "odottaa", "tavoitella", "aikoa", "saattaa", "voi", "voisi", "nähdä", "suunnitella" tai muut vastaavat ilmaisut. Näihin tulevaisuutta koskeviin lausumiin liittyy lukuisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, joista monet ovat meidän vaikutusvaltamme ulkopuolella, ja jotka voivat johtaa siihen, että varsinaiset tuloksemme eroavat merkittävästi näistä lausumista. Tällaiset lausumat perustuvat johdon parhaaseen arvioon ja käsitykseen niiden tietojen valossa, jotka sillä on tällä hetkellä saatavilla. Tulevaisuutta koskevat lausumamme ovat vain ennusteita, jotka perustuvat tämänhetkisiin odotuksiimme ja näkemyksiimme tulevaisuuden tapahtumista ja kehityksestä ja niihin liittyy erilaisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, joita on vaikea ennustaa, koska ne liittyvät tulevaisuuden tapahtumiin ja ovat riippuvaisia olosuhteista tulevaisuudessa. Tekijät, mukaan lukien riskit ja epävarmuudet, jotka voisivat aiheuttaa näitä eroavaisuuksia sisältävät ne riskit ja epävarmuudet, joista on kerrottu yllä olevassa osiossa Riskitekijät.


 

SIJOITTAJAPUHELU

  • Nokian sijoittajapuhelu alkaa 30.1.2025 kello 11.30. Puhelun kesto on noin 60 minuuttia.
  • Puhelun lopussa on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Esitysmateriaali on saatavilla osoitteessa www.nokia.com/luvut.
  • Linkki sijoittajapuheluun julkaistaan osoitteessa www.nokia.com/luvut.
  • Median edustajat voivat kuunnella esitystä joko edellä mainitun linkin kautta tai numerossa +1-412-317-5619.


 

TALOUDELLINEN KALENTERI

  • Nokia suunnittelee julkaisevansa hallituksen toimintakertomuksen ja tilintarkastetun tilinpäätöksen sisältävän "Nokia vuonna 2024" -vuosikertomuksensa 10.3.2025 alkavalla viikolla.
  • Nokia suunnittelee julkaisevansa vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksensa 24.4.2025.
  • Nokian vuoden 2025 varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi 29.4.2025.
  • Nokia suunnittelee julkaisevansa vuoden 2025 toisen neljänneksen katsauksensa ja tammi-kesäkuun puolivuosikatsauksensa 24.7.2025.
  • Nokia suunnittelee julkaisevansa vuoden 2025 kolmannen neljänneksen ja tammi-syyskuun osavuosikatsauksensa 23.10.2025.


 

Nokia

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

B2B-teknologia- ja innovaatiojohtajana olemme tulevaisuuden aistivien, ajattelevien ja älykkäiden verkkoratkaisujen edelläkävijä. Johtoasemamme pohjautuu osaamiseemme kiinteissä sekä matkapuhelin- ja pilvipalveluverkoissa. Luomme arvoa immateriaalioikeuksilla ja pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä palkitun Nokia Bell Labsin johdolla.

Avoimeen arkkitehtuuriin pohjautuvat tehokkaat verkkoratkaisumme integroituvat saumattomasti eri ekosysteemeihin ja luovat uusia mahdollisuuksia verkon kaupallistamiselle ja skaalaamiselle. Palveluntarjoajat, yritykset ja muut kumppanimme ympäri maailmaa luottavat Nokian verkkojen suorituskykyyn, vastuullisuuteen ja turvallisuusstandardeihin. Työskentelemme yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittääksemme tulevaisuuden digitaalisia palveluita ja sovelluksia.


 

Lisätietoja:

Nokia

Viestintä

Puh. +358 10 448 4900

Sähköposti: press.services@nokia.com

Maria Vaismaa, viestintäjohtaja


 

Nokia

Sijoittajasuhteet

Puh. +358 931 580 507

Sähköposti: investor.relations@nokia.com

Liite


This message was sent to newsnokia.post@blogger.com.
If you wish to no longer receive these messages you can unsubscribe.

Blog Archive

Are you NOKIA loyal?